~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 26 iulie 2020

"PURTATI-VA IN CHIP VREDINIC DE EVANGHELIA LUI HRISTOS)"



























"...Dumnezeul nostru sa va gaseasca vrednici de chemarea Lui,si sa implineasca in voi ,cu putere ,orice dorinta de bunatate,si orice lucrare izvorata din credinta, pentru ca Numele Domnului nostru Isus Hristos sa fie proslavit in voi si voi in El, potrivit cu  harul Dumnezeului nostru si al Domnului  Isus Hristos. (2Tesaloniceni 1:11-12)

(Numai purtati-va  in chip vredinic de chemarea Evanghelia lui Hristos...(Filipeni 1:27)

Cuvantul " purtati-va" nu se refera numai la vorbire,ci la intregul curs al vietii si purtarii noastre in lume. Cuvantul grecesc semnifica actiunile si privilegiile cetateniei .

Astfel, ca cetateni ai Noului Ierusalim,suntem chemati sa devenim Evanghelii pentru Hristos. Ce fel de purtare este aceasta? In primul rand, Evanghelia este foarte simpla.

Asa dar  crestinii ar trebui sa fie simpli si  umili in obiceiuri. Manierile noastre, vorbirea noastra, imbracamintea si  intreaga noastra purtare ar trebui sa oglindeasca simplitatea care este frumusetia sufletului.

Evanghelia este intru totul adevarata. Este aur fara arama,si viata crestinului va fi lipsita de valoare si stralucire fara diamantele adevarului. Evanghelia este o Evanghelie neinfricata . Ea proclama cu indrasneala adevarul, fie ca le place oamenilor, fie ca nu.

Noi trebuie sa fin la fel, credinciosi si cutezatori. Dar Evanghelia este si foarte blinda. Observati spiritul Fondatorului ei: "Trestia franta n-o va zdrobi" (Isaia 42:3)

Unii oameni, care marturisesc a fi crestini, sunt mai aspri decat taisul sabiei; asemenea oameni nu sunt ai lui Hristos. Sa cautam sa-i castigam pe ceilalti prin blandetea cuvintelor si actiunilor.

Evanghelia este foarte iubitoare. Este mesajul unui Dumnezeu al iubirii pentru un neam cazut si ratacit. Ultima porunca a Domnului Hristos cartre ucenicii  Sai a fost: "Sa va iubiti unii pe altii"(Ioan 13:34)

Oh ,daca sfintii ar avea o unitate mai reala, mai iubitoare , si o compasiune mai mare pentru sufletele celor cazuti! Nu trebuie sa uitam ca Evanghelia este sfanta. Ea nu scuza niciodata pacatul :il iarta, dar numai prin rescumparare.

Daca vietile noastre vor semana Evangheliei, trebuie sa ne ferim, nu numai de pacate mari, ci de orice lucru care ar arunca o umbra asupra conformitatii noastre cu Hristos. De dragul Sau, de dragul nostru, si de dragul celorlalti , trebuie sa ne luptam zi de zi sa ne purtam intr-un chip vrednic de Evanghelie.
{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: