~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 23 iulie 2020

SCOALA SUFERINTEI DA ABSOLVENTI EXCEPTIONALI
























"De aceea si poate sa mantuieasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentruca traieste purururea ca sa mijloceasca pentru ei."(Evrei 7:25)
"Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau? (Ioan 18:11)

Sa "bea paharul" a fost un lucru mai mare decat potolirea marilor sau invierea mortilor. Profetii si apostolii puteau sa faca minuni uimitoare, dar ei n-au facut intotdeauna voia lui Dumnezeu si au suferit in consecinta.

A face voia lui Dumnezeu si a experimenta suferinta este cea mai inalta forma de credinta si cea mai glorioasa realizare crestina.

Sa vezi cele mai inalte aspiratii ale tale de om tanar zdrobite pentru totdeauna; sa porti zilinic poveri care sunt intotdeauna grele, fara sa vezi vreodata usurarea; sa te trezesti epuizat de saracie in timp ce doresti doar sa faci bine altora si sa oferi o viata placuta celor dragi;

sa fii incatusat de o neputinta fizica incurabila; sa fii complet singur, despartit de toti cei pe care ii iubesti, sa infrunti trauma vietii singur;insa in toate acestea sa fii totusi in stare sa spui in timpul unei
scoli disciplinare atat de grele:

" Nu voi bea paharul pe care mi-a dat Tatal sa-l beau? - aceasta este credinta la inaltimea ei maxima, si succesul spiritual la punctul culminant. marea credinta nu se vede atat de mult in lucrare cat in suferinta. Charles Parkhurst

Ca sa avem un Dumnezeu intelegator, trebuie sa avem un Mantuitor care a suferit , pentru ca adevarata compasiune vine intelegerea durerii atuia, trcand prin aceeasi durere.

De aceea nu-i putem ajuta pe altii care sufera fara sa platim noi insine un pret,pentru ca necazurile sunt pretul pe care il platim ca sa putem sa-i intelegem pe altii.

Cei care doresc sa-i ajute pe altii trebuie mai intai sa sufere. Daca vrem sa-i salvam pe altii. trebuie sa dorim sa infruntam crucea; sa experimentezi cea mai mare fericire din viata slujind altora este imposibil fara sa bei paharul pe care l-a baut Domnul Isus si fara sa te supui botezului pe care l-a indurat El.

Cei mai mangaietori psalmi ai lui David au fost storsi din viata lui prin suferinta, si daca lui Pavel nu i s-ar fi dat "un tepus in carne" (2 cor. 12:7). am fi pierdut mult din bataile inimii lui pline de tandrete care rasuna prin atat de multe epistole ale sale.

Daca te-ai predat Domnului Hristos, imprejurarile tale actuale care par sa apese atat de tare impotriva ta sunt unealta perfecta in mana Tatalui cu care iti sculpteaza forma pentru eternitate.

Asa ca increde-te in El si nu impinge niciodata de la tine instrumentele pe care El il foloseste , astefel vei pierde rezultatul lucrarii Lui in viata ta.
Ciudata si dificila intr-adevar Ni se pare, Dar binecuvantare care ne trebuie E in spatele ei.
Scoala suferintei da absolventi exceptionali. {Izvoare in desert}

Niciun comentariu: