~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 4 iulie 2020

CAUTA SA-L GLORIFICI PE DUMNEZEU



















    "Caci cu privire la Hristos, voua vi s-a dat harul ...sa si patimiti pentru El.(Filipeni1:29)

Sa ne gandim la Ghetsimani, gradina in care Domnul Isus  Insusi s-a rugat cu privire la voia lui Dumnezeu. "Departeaza  de la Mine paharul acesta! " (Marcu 14:36).

Era o referire la cupa maniei. Domnul Isus stia ca trebuie s-o bea pana la capat.Dar inainte de asta,
L-a intrebat pe Tatal Sau daca o poate lua de la El, daca exista si o alta cale.

 Dar apoi si-a schimbat cererea cu o rugaciune de predare  deplina:"Totusi, faca-se nu voia Mea, ci a Ta." (Luca 22:42)).

Rugaciunile noastre tind sa se concentreze pe circumstantele exterioare, mai mult decat pe atitudinele interiore,incat preferem ca Dumnezeu sa schimbe circumstantele in loc sa ne schimbe pe noi.

E mult mai simplu asa. Dar pierdem din vedere lucru cel mai important. Deseori cele mai rele circumstante scot la iveata ce e mai bun in noi. Si daca  lucrurile rele fac sa apara lucruri bune,atunci acele lucruri care ni se intampla sunt de fapt lucruri bune pentru noi.

Numai cand ai fost pus la incercare le poti impartasi marturia ta si celorlalti. Da, poti mantui fara sa suferi, dar nu poti maturiza spiritual si nu poti fi echipat pentru slujire fara suferinta.

Asta nu inseamna sa o cauti, ci s-o vezi asa cum este ea- o ocazie de a-L glorifica pe Dumnezeu.

Pavel, care a suferit enorm, scrie: "Caci cu privire la Hristos, voua vi s-a dat Harul sa si patimit pentru El. Unde a gasit Pavel o astfel de putere ?

"Eu socotesc ca suferintile din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi."(Romani8: 18)

Asadar, cuvantul pentru tine astazi este acesta: Cauta sa-L glorifici pe Dumnezeu in toate imprejurarile din viata ta.{coordonatori Bob& Debby Gass }

Niciun comentariu: