~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 iulie 2020

ATINGEREA DOMNULUI CRISTOS





















"Ti s-a aratat omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine, decat sa faci dreptate,sa iubesti mila, si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau."(Mica 6:8)
                      "Isusa a intins mana,S-a atins de el..."(Luca 5:13)

Niciunul dintre evrei nu ar fi facut aceasta. Ei tineau pe lepros la departare. Daca l-ar fi atins, s-ar fi pangarit. Dar lui Isus nu ii era teama de contaminare.

Ar fi putut la fel de usor sa ste departe si sa-l trateze pe lepros cu un cuvant, deoarece uneori vindeca de la mile distanta. Insa omul avea nevoie de atingerea unei maini calduroase,care sa-l asigure de dragoste si compasiune.

Atingerea nu a lasat nicio urma asupra Stapanului, insa a curatit trupul lepros, lasandu-l ca al unui copil.

Sunt unii oameni care vor sa-i ajute pe altii, daca poate fi vorba de asa ceva, insa de la o distanta convenabila. Ei lucreaza prin intermediul comitetelelor sau al agentilor.

Dar este cu mult mai bine sa ne apropiem de cei care dorim sa le facem bine.Exista o putere nemaipomenita intr-o atingere umana. Un dar facut celor saraci poate sa faca bine, pe orice cale vine.

Insa daca il dai tu insuti, manifestand interes personal si compasiune, valoarea creste foarte mult.Pui ceva din tine insuti in darul tau.

Evanghelia ii poate salva pe cei pierduti chiar si atunci cand vine prin atmosfera rece a uni amvon solemn; insa va fi cu mult  mai probabil sa mantuieasca daca pacatosul simte atingerea unei maini iubitoare. si daca prinde mesajul insufletit de pe buze care freamata.

Nu este niciun pericol de a te contamina, chiar atingandu-i  pe cei mai decazuti oameni, daca mergi la ei cu dragostea lui Dumnezeu in inima, tanjind sa le faci bine.

Nu sta departe arucandu-le painea vietii asa cum arunca oameni daruri la spitalele de leprosi.Nu strecura brosura pe sub usa, grabindu-te sa pleci,de parca ai fi fost rusinat de ce ai facut.

Dute in casele celor mai rai oameni. Intinde-le mana; nu ti se va murdari atunci cand o vei strange pe a lor,si nu poti sti niciodata ce fior al noii vieti poate incepe in inimile neobisnuite de multa vreme cu duosia, dar tanjind, totusi dupa compasiune.

Pune inima si inspiratie in tot ce faci. Nu poti sti niciodata ce freamat de inspiratie si viata poti darui celor truditi si descurajati.{J.R.Miller]

Niciun comentariu: