~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 ianuarie 2020

ZIDIREA UNUI CARACTER PUTERNIC

























"Cine urmareste neprihanire si bunatate, gaseste viata, neprihanire si slava."(Proverbe 21:21)
"Eu iti arat cale intelepciunii, te povatuiesc pe cararile neprihanirii, Cand vei umbla, pasul nu-ti va fi stanjenit; si cand vei alerga nu te vei poticni.
Tine invatatura, nu o lasa din mana; pastreaz-o , caci ea este viata ta.(Proverbe 4:11-12,13)

Zidirea unui caracter puternic necesita integritate.  Cuvantul integritate semnifica " a integra, a intregi". Integritatea necesista  consecventa in raport cu propiie valori, ganduri si fapte.

Margaret Mead a afirmat: Ceea ce spun, ceea ce fac si ceea ce spun ca fac oamenii sunt complet diferite". Uimitor, sunt unii care promoveaza aceasta inconsecventa.

Un celebru creator de moda a afirmat de curand:  "Esenta identitatii unui om... rezida in ornamente, nu in omul insusi...nu trebuie sa fii un om citit atat timp cat esti inconjurat de carti... Pe scurt... se pare ca omul este  ceea ce doreste sa fie."

Necazul este ca desi poti face o impresie prin aceste ornamente, adevaratul eu iese la iveala! Impresiile sunt ca umbrele; ele dispar cand asupra lor straluceste o lumina destul de puternica.

Integritatea  este o piesa autentica - cu cat luminezi mai mult asupra ei, cu atat poti vedea mai multe detalii.  Integritatea arata  ca intr-adevar esti ceea ce pari a fi.

Oamenii integri se disting. Autorul Pat Wiliams povesteste despre  calatoria facuta de Gandhi in Anglia pentru a vorbi in fata Parlamentului. Guvernul britanic se opusese independentei Indiei si in consecinta Gandhi  fusese deseori amenitat, arestat si inchis.

Gandhi a vorbit expresiv si cu pasiune timp de doua ore, iar sala ticsita de oameni l-a ovationat in picioare. Dupa aceea, un reporter l-a intrebat pe asistentul lui Gandhi cum de a reusit sa tina un discurs fara notite.

"Nu-l intelegeti pe Gandhi, a raspunsel."Ceea ce gandeste este ceea ce simte. Ceea ce simte este ceea ce spune. Ceea ce spune este ceea ce face.  Ceea ce Gandhi simte, gandeste, spune si face sunt toate la fel. Asa ca nu are nevoie de notite" .Aceasta inseamna integritate!{autor Bob GASS}

Niciun comentariu: