~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 31 ianuarie 2020

CAUTA MAI ADANC





















"Eu imi istorisesc caile, si Tu ma asculti: invata-ma oranduirileTale! Fa-ma sa pricep calea poruncilor Tale si voi cugeta la lucrurile Tale cele minunate."(Psalmul 119:26,27)
                                        "Departeaza-o la adanc" (Luca 5:4)

Ucenici au pescuit toata noaptea si nu au prins nimic. Atunci Domnul Isus le-a  zis: Departeaz-o la adanc, si au aruncat mrejile pentru pescuire."...Dupa ce le-au aruncat, au prins o asa de mare multime
de peste" (Luca:4-6)  Putem remarca trei lucruri:

1) Staruinta nu este in mod obligatoriu solutia. Ucenicii au pescuit toata noaptea. Nimeni nu le putea pune la indoiala etica muncii. Dar cand pescuiesti intr-o apa prea putin adanca, niciun efort nu va aduce rezultate dorite.

2)Trebuie sa-L asculti pe Dumnezeu chiar si cand nu Ii intelegi planul. Petru, pescar de meserie, a trebuit sa-si lase mandria la o parte si sa spuna: "dar la cvantul Tau , voi arunca mrejile."

" In capitolul 5 din 2 imparati, Naaman a trebuit sa se smereasca si sa se scalde in apa murdara a Iordanului pentru a se vindeca de lepra.

In gradina Ghetsimani, Domnul Isus a manifestat aceeasi  atitudine cand S-a rugat: "Totusi, faca-se nu voia Mea, ci a Ta."(Luca 22:42)

3) Cautarea profunda da intotdeauna roade. Domnul Isus a spus ca doi oameni si-au construit cate o casa, dar numai una dintre ele a rezistat furtunii deoarece constructorul "a sapat adanc, si a asezat temelia pe stanca. Luca 6:48)

Fostul pastor al scriitorului Philip Yancey a spus ca aceasta se simtea ca o pompa veche, manevrata manual. "toti care veneau la el, abisnuiau sa pompeze puternic de cateva ori si de fiecare data simteau ca a stors ceva din el. In cele din urma nu a mai avut ce sa ofere.

La un centru pentru refacerea misionarilor, el si-a deschis sufletul in fata unei calugarite, foarte intelapta, asteptand ca sa-i spuna cuvinte mangaietoare despre ce persoana capabila de sacrificiu a fost el.

In schimb, calugarita i-a dat un sfat extraordinar: "Mai poti face un singur lucru atunci cand rezervorul ti s-a golit. Cauta mai adanc! Si acesta este Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine astazi!
{coordonatori Bob & amp Debby Gass}
                        

Niciun comentariu: