~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 ianuarie 2020

"DUMNEZEU ESTE STANCA VEACURILOR."


























"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi.
De aceea nu ne temem, chiar daca  s,ar zgudui pamantul si s'ar clatina muntii in inima marilor.
 Chiar daca ar urla si ar spumega valurile marii,si s'ar ridica pana acolo de sa se cutremure muntii.
 (Psalmul 46:2-3)
"Incredeti-va in Domnul pe vecie, caci Domnul Dumnezeu este Stanca veacurilor."(Isaia 26 :4)

De vreme ce avem un Dumnezeu pe care sa ne bizuim, sa ne sprijinim pe El cu toata greutatea. Sa scoatem afara toata necredinta si sa scapam de temerile si de indoielile care ne chinuiesc atat de mult.

Nu exista nicio scuza pentru temere atunci cand Dumnezeu este temelia increderii noastre. Un parinte iubitor este foarte indurerat vazand ca fiul sau nu se poate increde in el.

Cat de lipsita de generozitate si de bunatate este purtarea noastra atunci cand ne incredem atat de putin in Tatal nostru ceresc, care nu ne-a dezamagit niciodata si nu ne va dezamagi.

At fi foarte bine daca indoielile ar putea fi izgonite din casa lui Dumnezeu. Totusi, ma tem ca batrana Necredinta este la fel de vioaie astazi, ca si in zilele psalmistului, care intreba "s-a ispravit bunatatea Lui pe vecie? S-a dus fagaduintele Lui pentru totdeauna? (Psalmul 77:8)

David nu a pierdut mult timp expermentand putere sabiei uriasului Goliad, totusi a spus "nu-i alta ca ea (vezi 1 Samuiel 21 :9 ). El o incercase o data in timpul victoriei din tinerete, si se dovedise a fi un metal potrivit; de aceea, a laudat- o in timpul din urma.

In acelasi fel  trebuie sa vorbim si noi despre Dumnezeul nostru, fiindca nu este altul ca El in cer sau pe pamant." Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el? zice Cel Sfant (Isaia 40 : 25)

Nu exista nici o stanca ca stanca lui Iacov, si insi dusmanii nostri vor recunoaste . In loc sa ingaduim indoielilor sa traiasca in inimile noastre , sa luam toata ceta lor detestabila si, asa cum a facut Ilie cu proorocii lui Baal, sa le ucidem pe stanca (1 Regi 18:40 .

Sa le ucidem la parul sacru care curge din coasta ranita a Mantuitorului.

Am trecut prin multe incercatii, dar nu am fost in niciun loc in care sa nu gasim in Dumnezeu tot ceea ce avem nevoie. Sa indraznim, deci sa ne incredem "in Domnul pe vecie" , siguri ca " Stanca Veacurilor" va fi , ca intotdeauna, ajutorul si sprijinul nostru. {GHARLES  H. SPURGEON}


Niciun comentariu: