~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 ianuarie 2020

PARTEA NOASTRA ESTE SA INVATAM...



























"Domnul insusi va merge inaintea ta, El insusi va fi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa; nu te teme ,si nu te inspaimanta! (Deuteronom 31:8)

Iata, Eu trimit un inger inaintea ta, ca sa te ocroteasca pe drum, si sa te duca in locul pe care l-am pregatit. Fii cu ochii in patru inaintea Lui;sa nu te impotrivesi Lui."Exodul 23:20-21)

Nu se canta in timpul unei pauze muzicale, dar pauza face parte din partitatura. In cantecul vietii noastre mellodia este intrerupta ici si colo de pauze, credem din prostie ca am ajuns la sfarsitul cantecului.

Dumnezeu ne trimite perioade de ragaz fortat, ingaduit boli, esecuri si eforturi zadarnice. El introduce o pauza neasteptata in imnul coral al vietii noastre, si lamentam ca glasul nostru trebuie sa taca.

Ne intristam ca partea noastra lipseste din muzica care se inalta incontinuu spre urechea Creatorului nostru. Si totusi,  cum interpreteaza un muzician pauza?  El numara pauza cu o precizie ferma si canta cu incredere nota care urmeaza, ca si cum n-ar fi fost nici o pauza acolo.

Dumnezeu ne compune cantecul vietii noastre fara un plan. Partea noastra este sa invatam melodia si sa nu ne descurajam pe parcursul pauzelor.

Ele nu sunt facute pentru a trece usor peste ele sau pentru a  le omite, nici pentru a strica melodia sau pentru a schimba cheia.

Daca vom privi numai in sus, vom vedea cum Dumnezeu Insusi bate masurile pentru noi.Cu ochii la El, urmatoarea noastra nota va fi plina si clara.

Daca zicem cu suparare: "Nu este muzica intr-o pauza",sa nu uitam ca pauza face parte din cantec. Procesul este de multe ori greoi si dureros in viata aceasta, si totusi cu cata rabdare lucreaza Dumnezeu ca sa ne invete! Si ce mult asteapta dupa noi ca sa invatam lectia! {John Ruskin}

Chemare deoparte- Din serviciul placut al vietii tale ocupate, / Din agitatia neincetata a lumii de griji si de lupte, /La umbra si calmul Ghidului tau ceresc,/ Pentru o pauza scurta ai fost chemat deoparte.
Izvoare in desert}

Niciun comentariu: