~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 13 ianuarie 2020

BINECUVANTARILE HARNICIEI


Pe cand trecea pe langa Marea Galileii, Isus a vazut doi frati...care aruncau mrejile in mare caci erau pescari.(Matei 4: 18)"

Cand Domnul Cristos are nevoie de oameni pentru pozitii importante, El nu cauta niciodata printre cei trndavi, ci ii cauta in randurile oamenilor ocupati, printre cei care sunt la slujbele lor si isi indeplinesc datoria cu credinciosie.

Cand Domnul a dorit un om care sa fie eliberatorul poporului Sau, l-a gasit pe Moise, care ingrijea oile in pustie.
Cand a cautat un om ca sa fie rege peste Israel ,a gasit un tanar pastor care-si pazea turmele.

Cand a vrut un barbat ca sa fie profet, l-a gasit pe Elisei la plugul sau.

Cand Domnul Isus a avut nevoie de barbati ca sa devina apostoli pentru a pune temelia Biserici crestine, S-a dus la mare si i-a cautat in mijlocul acelora care erau ocupati.

Fara indoiala ca, in ziua aceea, erau multi pierde-vara care hoinareau de-a lungul tarmului, plimbandu-se agale printre barci si uitandu-se la cei care aveau de lucru; Dar Domnul Isus nu a chemat pe niciunul dintre acestia ca sa-I fie apostoli.

El n-a vrut oameni lenesi printre apostolii Sai sau dintre aceia pe care cunoscutii nu se sinchiseau sa-i angajeze.

Deci, a trecut pe langa toti trandavii si a stat cu ochii pe cei care erau la munca. El trebuia sa aiba oameni activi, si seriosi, si a stiut unde sa-i caute.

N-ar trebui sa ne scape aceasta lectie. Daca dorim sa fim chemati de Domnul Cristos pentru a ocupa locuri importante, trebuie sa fim harnici si activi, pentru ca atunci cand vine sa caute persoane care sa faca lucrarea Lui, sa vada ca suntem competenti si vrednici.

De asemenea, ar trebui sa observam ca adesea Domnul Cristos ii cheama pe cei care sunt angajati in indeletniciri umile. Daca credem ca ocupatia noastra nu este vrednica de noi, calea de a promova la o alta, mai buna, este de a fi credinciosi si sargaiciosi in locul care suntem, pana cand suntem chemati la o ocupatie mai nobila si mai de seama.

Celui care este credincios in lucrurile mici i se promite incredintarea unor lucruri mai mari. Cel care nu isi face datoria bine intr-un loc umil nu este dorit nici de Dumnezeu si nici de oameni intr-un loc mai inalt.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: