~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 ianuarie 2020

BINECUVANTATI SUNT CEI BLANZI


























"Cei blanzi mostenesc tara,  si au belsug de pace. Psalmul 37:11)

"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati,si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima;si veti gasi odihna pentru sufletele voastre."(Matei 11:28-29)

Blandetea nu este o calitate populara. Lumea denumeste lasitae acea atitudine care il face pe un om sa ramana linistit atunci cand este insultat, si sa indure o nedreptate fara a avea resentimente sa arate bunatate cand este tratat neomenos.

Oamenii din lume spun ca aceasta atitudine vadeste lipsa de curaj-ca e dovada de slabiciune ,lasitate si frica. Asa ar fi, daca ne-am alege Vietile* lui Plutarh drept modele de curaj.

Dar noi avem un exemplu mai adevarat, mai divin pentru modelul nostru de curaj, decat modelele produs de lumea aceasta.

Domnul Isus Cristos a fost singurul Om perfect care a trait vreodata pe pamant, iar blandetea a fost una dintre cele mai nobile calitati ale caracterului Sau. El era bland in felul Lui de a fi, nu Se supara usor, era rabdator cand I se faceau reposuri. Cand a fost ocarat, nu a raspuns cu cu insulte; cand a suferit, nu a amenintat.

Desi avea toata puterea, nu a ridicat niciodata niciun deget ca sa Se rasbune pentru vreo jignire personala. A raspuns cu o dragoste duioasa la mania omului; iar pe cruce, cand Ii curgea sangele,El S-a rugat pentru ucigasii Sai.

Asa dar, blandetea nu este o caracteristica a lasitati, deoarece in Domnul Cristos Isus ea a stralucit atat de luminos. Este divin sa-i iertam pe cei care ne-au facut nedreptate, sa-i rabdam indelung pe cei care ne-au tratat rau,

 sa dam un raspuns bland care sa potoleasca mania, sa invaluim in mireasma iubirii mana care ne loveste, sa raspundem intotdeauna cu binecuvantare la blestem, cu bine la rau.

Lectia este greu de invatat, deoarece este contra naturii noastre. Putem sa o invatam numai cand Domnul Cristos intra in inimile noastre si locuieste acolo. Aceasta fericire ne arata,de asemena, ca blandetea nu este un har care se epuizeaza.

Cei blanzi vor mosteni pamantul.Cei care isi dedica vietile lui Dumnezeu, care judeca drept si lasa in seama Lui corectarea inegalitatilor tratamentului uman primit de ei, nu vor suferi la sfarsit.{J.R.Miller}


Niciun comentariu: