~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 16 decembrie 2019

PORUNCA DIVINA A VIETII



























"Voi fiti dar, desavarsiti ,dupa cum Tatal vostru cel ceresc este desavarsit. (Matei 5:48)

Indemnul Domnului nostru pentru noi in versetele 38-48 este sa manifestam marinimie fata de toti oamenii. Ai grija sa nu iti traiesti viata spirituala potrivit propiilor sentimente firesti.

Orice om are sentimente firesti  - unii oameni ne sunt pe plac, iar altii nu. Cu toate acestea, nu trebuie sa permitem niciodata ca viata noastra crestina sa fie guvernata de ceea ce ne place sau nu ne place .

"...daca umblam in lumina, dupa cum El Insusi este lumina,avem partasie unii cu altii (1Ioan 1:7)
,chiar si cu cei fata de care nu manifestam niciun fel de simpatie.

Exemplul pe care ni l-a prezentat Domnul nostru aici nu este cel al unui om bun sau chiar al unui bun crestin,ci al lui Dumnezeu Insusi."...fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit."

Cu alte cuvinte, pur si simplu arata fata de celalalt ceea ce a aratat Dumnezeu fata de tine.Si Dumnezeu iti va da o multime de ocazii reale pentru a dovedi daca esti sau nu esti "[desavarsit], dupa cum si Tatal [Tau] cel ceresc este desavarsit."

A fi ucenic inseamna a te identifica in mod deliberat cu preocuparea lui Dumnezeu fata  de alti oameni. Domnul Isus spune: "Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu,asa sa va iubiti si voi unii pe altii.

Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii"Ioan 13:34-35)

Adevarata exprimare a caracterului crestin nu consta in a face binele, ci in asemanarea cu Dumnezeu. Daca Duhul lui Dumnezeu te-a transformat pe dinauntru , vei manifesta caracteristici divine in viata ta,nu doar niste caracteristici umane bune.

Viata lui Dumnezeu din noi se exprima ca viata a lui Dumnezeu, nu ca o viata umana care incearca sa fie divina.

 Secretul vietii unui crestin este ca supranaturalul devine natural in el ca urmare a harului lui Dumnezeu, iar experienta acestui fapt devine evidenta in detaliile practice si cotidiene ale vietii, nu in momente de partasie stransa cu Dumnezeu.

Iar atunci cand ne confrutam cu lucruri care creeaza confuzie si tumult, descoperim  spre uimirea noastra ca avem puterea de a ne pastra echilibrul sufletesc in chip minunat chiar si in mijlocul tuturor
acestor lucruri.{OSWALD  CHAMBERS}


Niciun comentariu: