~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 23 decembrie 2019

CAUTAREA DOMNULUI ISUS


























"...au vazut Copilasul cu Maria,mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis visteriile si I-au adus daruri: aur,tamaie si smirna." Matei 2:11)

Cu siguranta, a fost ciudat ca evreii n-au stiut de nasterea propiului  lor Rege. De obicei, cand se nasc viitorii regi, intreaga imparatie rasuna de bucurie.

Insa cand s-a nascut Mesia, n-a fost nici o bucurie pe pamant. Doar cativa pastori umili au venit sa se uite cu mirare la copilasul nou-nascut, care statea culcat in bratele mamei sale; aceasta a fost totul.
Iudei Il asteptasera pe Mesia lor, dar cand a venit, nu L-au recunoscut.

Mai intai, constatam cat de linistita I-a fost venirea. N-a fost  niciun sunet de trambite. Zgomotul si spectacolul nu insotesc neaparat putere. Cele mai puternice energii din aceasta lume sunt adesea cele mai tacute.

Harul lui Dumnezeu vine intotdeauna in liniste. Ingerii slujesc adesea nevazuti, in tacere. Cei mai folositori crestini nu sunt cei ce se agita cel mai mult in lucrerea lor, ci sunt cei care, in smerenie, inconstienti de stralucirea care le lumineaza fetele, continua sa-si indeplineasca zilinic lucrarea pentru Domnul Cristos.

Un alt lucru este acela ca nu stim intotdeauna cand vine Domnul Cristos la noi. "El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit."

Dar de ce sa ne plangem atat de evrei? Suntem noi mai buni decat ei?  Regele se afla in mijlocul nostru; Il recunoastem noi? Ne inchinam Lui si Il onoram ?

Acei oameni intelepti au avut doar o stea palida care sa-i calauzeasca, dar au urmat-o cu o incredere iubitoare si cu pasi hotarati, si ia condus la picioarele "Regelui slavei"

Aceasta ne arata ca pana si cele mai slabe licariri de lumina ar trebui sa fie bine venite si calauzirea lor,aceptata. Noi nu ar trebui sa asteptam sa cunoastem totul despre Domnul Cristos si sa-L vedem pe El in toata slava Sa, inainte de a porni sa-L cautam.

Ar trebui sa urmam primile mici sclipiri si, pe masura ce mergem mai departe, lumina va straluci,pana ce Il vom vedea in toata frumusetea Sa binecuvantata,"fata in fata".{J.R.Miller}

Niciun comentariu: