~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 30 decembrie 2019

CRISTOS INCEPUTUL



























"Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut , n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
 Lumina aceasta era adevarata Lumina ,care lumineaza pe orice om, venind in lume."(Ioan 1:3-4,9)

Viata este plina de inceputuri.  Ne aflam acum la inceputul unui an nou.  Dar, in momentul de fata,
este un inceput care ne poarta gandurile dincolo de toti anii, de toate datele istorice, de toate perioadele de timp imaginabile, dincolo de inceputurile creatiei.

Atunci era Domnul Cristos.  Ce marime sublima a existentei Ii daruesc aceste cuvinte Aceluia care este Salvatorul nostru!

Noi nu putem patrunde acest gand, dar ne putem afla siguranta si mangaierea in El, cand cugetam la Domnul Cristos si ne adihnim in El, speranta si mantuirea noastra.

Ne incredem in oamenii care ne sunt prieteni, si mangaierea pe care o avem din partea lor este placuta; dar nu putem uita niciodata  ca ei sunt doar niste fiinte trecatoare si nu putem fi siguri ca maine-i vom mai avea.

Dar ne incredem in Domnul Cristos si stim ca, din ertenitate in ertenitate, El este Acelasi; de aceea increderea noastra este puternica si sigura pentru totdeauna.

Increderea noastra este mai stabila si mai ferma atunci cand citim si descoperim cine este aceasta Persoana in care ne incredem."Cuvantul era Dumnezeu". Nu este nimic indoielnic in aceasta exprimare.

Niciun fel de exegeza  nu poate indeparta din aceasta propozitie scurta adevarul divinitatii lui Cristos.
Mantuitorul, in ale Carui maini ne-am incredintat viata, este eternul Dumnezeu.

Increderea in fiinte pamantesti  nu este niciodata sigura, pentru ca tot ce este omenesc este muritor; insa cei care se pun la adapostul Domnului Cristos sunt pentru totdeauna in siguranta.

Este foarte placut sa ne gandim la umanitatea Domnului Cristos. Aceasta Il aduce aproape de noi.El este ca unul dintre noi, propiul nostru Frate, plin de compasiune tranda si de afectiune calda.
Studiem Evanghelia si descoperim finetea caracterului Sau, manifestata in compasiunea Sa,in lacramile Sale, in dragostea Sa.

Apoi, cand aflam ca in spatele acestor calitati sunt atributele divine, ca El este Insusi Dumnezeu, ce incredere glorioasa ne da aceasta! Sa punem acest minunat adevar la poarta Noului An. Este un punct luminos de unde sa pornim.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: