~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 28 decembrie 2019

TRECUTUL


























"Dumnezeul cel vesnic este un loc de adapost, Si sub bratele Lui cele vesnice este un loc de scapare.(Deuteronom."33:27)
"Nu trebuie sa iesiti in in graba...caci Domnul va merge inaintea  voastra si Dumnezeul lui Israel va va fi ariergarda (Isaia 52:12, NTR)

Siguranta din trecut."...Dumnezeu aduce iarasi inapoi ce a trecut" (Eclesiastul 3:15). La finalul anului, ne indreptam cu infrigurare spre tot ceea se are Dumnezeu pregatit pentru viitor, si cu toate acestea, neliniste are tendinta sa ne impresoare atunci cand ne aducem aminte de trecutul nostru.

Bucuria noastra din prezent produsa de harul lui Dumnezeu tinde sa fie diminuata de amintirea pacatelor si greselilor noastre din trecut.

Insa Dumnezeu este Dumnezeul trecutului nostru, si El ingaduie ca amintirea lor sa transforme trecutul intr-o lucrare de crestere spirituala pentru viitorul nostru. Dumnezeu ne aduce aminte de trecut pentru a ne proteja de o siguranta foarte superficiala  in prezent.

Siguranta pentru viitor."...Domnul va merge inaintea voastra si Dumnezeul iui Israel va va fi ariergarda..."Aceasta este o revelatie mareata - ca Dumnezeu Isi va trimete fortele acolo unde noi nu am reusit sa facem acest lucru. El va sta de veghe ca nu cumva sa ne impedicam de aceleasi neajunsuri, cum fara indoiala s-ar intampla daca El nu ne-ar fi "ariergarda".

Iar mana lui Dumnezeu se intinde spre trecut, ocupandu-se de toate lucrurile care ne tulbura constiinta.

Siguranta pentru prezent. "Nu trebie sa iesiti in graba..."Cand vom pasi in anul urmator, sa nu facem acest lucru  in graba unei incantari impetuoase si distrate, nici cu iuteala unei nechibzuinte impulsive.

Sa pasim in schimb  cu puterea rabdatoare de a sti ca Dumnezeu lui Israel va merge inaintea noastra. In trecutul nostru se afla lucruri pe care nu le mai putem repara.

Este adevarat ca am pierdut oportunitati pe care nu le vom mai avea niciodata, insa Dumnezeu poate sa trasforme aceasta neliniste distructiva intr-o grija constructiva pentru viitor.

Lasa trecutul sa se odihneasca, dar lasa-l sa se odihneasca in bratele calde ale  Domnului Hristos. Lasa trecutul ireparabil in mainele Sale si paseste in viitorul invincibil impreuna cu El {OSWALD GHAMBERS}

Niciun comentariu: