~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 3 iunie 2019

INDURARE LUI DUMNEZEU

























"Prin indurarea Ta ,Tu ai calauzit si ai izbavit pe poporul acesta; iar prin puterea Ta il indrepti spre locasul sfinteniei Tale.(Exodul 15:13)

Sa nu va inchipuiti ca in Ziua Judecatii Dumnezeu Isi va opri indurarea asa cum intra soarele in nori sau asa cum inchideti rubinetul. Sa nu credeti nicio clipa ca indurarea lui Dumnezeu va inceta vreodata.

Indurarea lui Dumnezeu nu va fi niciodata mai putin decat este acum, fiidca infinitul nu poate inceta sa fie infinit, desavarsitul nu poate admite nicio imperfectiune. Nimic din ceea ce se intampla nu poate spori sau diminua indurarea lui Dumnezeu si nici altera calitatea indurarii lui Dumnezeu.

Cand Isus a murit pe cruce, indurarea lui Dumnezeu nu a devenit mai mare, deoarece era deja infinita. Noi avem intelegerea gresita ca Dumnezeu arata indurarea pentru ca Isus a murit. Isus a murit pentru ca Dumnezeu arata indurare.

Daca Dumnezeu nu ar fi fost indurator, nu ar fi existat intruparea, un prunc in iesle, un om pe cruce si niciun mormant deschis.

Indurarea lui Dumnezeu este cea care ne-a dat Golgota, nu Golgota este cea care ne-a dat indurarea lui Dumnezeu. Dumnezeu are destula indurare pentru a desfasura intregul univers in inima Sa si nimic facut de cineva vreodata nu ar putea diminua in vreun fel indurarea lui Dumnezeu.

Indurarea lui Dumnezeu este infinita, insa asta nu inseamna ca omul nu poate iesi de sub ea, indepartandu-se de indurarea Lui. Prin purtarea noastra putem face ca indurarea lui Dumnezeu sa fie inoperanta fata de noi, pentru ca suntem agenti morali liberi.

Asta nu schimba puterea Cuvantului lui Dumnezeu sau indurarea lui Dumnezeu. Chiulul omului nu diminuiaza catusi de putin si nici nu altereaza calitatea indurarii lui Dumnezeu.

Miljocirea lui Isus Hristos la dreapta lui Dumnezeu nu mareste indurarea lui Dumnezeu fata de poporul Sau. Caci daca Dumnezeu nu ar fi fost deja indurator, nu ar fi nici o mijlocire a lui Hristos la dreapta Lui. Si, daca Dumnezeu este indurator catusi de putin, atunci El este infinit de indurator si imposibil ca mijlocirea lui Isus la dreapta Tatalui sa faca indurarea lui Dumnezeu mai mare decat este acum.

Tineti minte ca niciun atribut al lui Dumnezeu nu este mai mare decat orice atribut al lui Dumnezeu. Este ceva ce nu putem pricepe complet, dar ma face sa cad in genunchi in inchinare adorare a acestui Dumnezeu care nu Se schimba.{A.W.TOZER}

Niciun comentariu: