~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 iunie 2019

CONVINGERE SI CREDIBILITATE

















"Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.(1Ioan 4:9-10)

"Neprihanirea oamenilor cinstiti ii carmuieste fara teama, dar vicleniile celor stricati le aduc pieirea".(Proverbe 11:3)

Cea de a doua calitate pe care trebuie s-o manifesti cand ai de-a face cu altii este : Credibilitatea. Cand oamenii au incredere in tine, ei te vor asculta. In primele stadii ale relatieii ei iti vor acorda avantajul indoielii atat timp cat ai recomandari bune.

Insa pentru a le pastra increderea, trebuie sa dai dovada de credibilitate  (responsabilitate, intregritate, sinceritate).

Se zice ca profesorul mediocru spune, profeseorul bun explica, dar profesorul adevarat demostreaza. La urma urmelor, fiecare dintre noi trebuie sa ne straduim sa demostram, in primele sase luni ale unei relatii, ne concetram asupra abilitatii de comunicare a unei persoane pentru a putea face judecati despre el sau ea.

De exemplu, cand avem un sef nou care vorbeste bine si care lanseaza o viziune convigatoare, il credem. Cand avem o relatie buna cu un vecin sau un coleg de munca nou, avem viziune convingatoare, il credem.

Cand intanlim persoana cu care ajungem sa ne casatorim, credem ca totul va fi minunat mereu. Si pentru majoritatea oamenilor, luna de miere este minunata! Dar dupa luna de miere vine casniciea!

Uneori si casnicia este minunata, dar alteori nu. Ce face diferenta? Credibilitatea! Iata cum merg lucrurile intr-o relatie: in primele sase luni comunicarea este mai presus de credibilitate. Cand o persoana este credibila, iti face placere sa-i stai alaturi de-a lungul vietii.

Dar langa o persoana lipsita de credibilitate, cu greu i-ar putea sta cineva alaturi. Credibilitatea seamana cu banii: daca ii ai esti rezolvat, daca nu ii ai, esti falimentar. De fapt, cu trecerea timpului, modul in are traiesti  depaseste cu mult cuvintele pe care le folosesti.
{coordonatori Bob &DebbyGass
         www.fundatia

Niciun comentariu: