~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 17 iunie 2019

A NU SCAPA OCAZIA


























" Cercetati Scripturile,pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.Ioan 5:39 )
"Tot ce-Mi da Tatal, va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine , nu-l voi izgoni afara: (Ioan 6:37)
"El a auzit ca trece Isus din Nazaret si a inceput sa strige...Marcu 10 47)

Fara indoiala ca orbul dorise ca Isus sa vina la Ierihon. Crescuse in el convingerea ca, daca Isus ar veni, i-ar putea deschide ochii. Ce explozie de bucurie l-a inundat pe sarmanul om cand a aflat ca pe acolo urma sa treaca Isus!

Aceasta era ocazia lui. A inceput numai decat sa strige. Lectia care se desprinde de aici este ca, atunci cand trece Isus pe undeva, toti cei care au nevoie de ajutor ar trebui sa-L cheme fara nici o ezitare.

Cand se poate spune insa acum ca Isus trece pe undeva ? Bineinteles, El este intotdeauna prezent peste tot. Noi nu putem iesi de sub privirea Sa nici macar pentru un moment.

Totusi,  sunt vremuri cand se pare ca El cerceteaza in special anumite locuri. Ziua cercetarii lui Israel a avut loc atunci cand Domnul Isus umbla prin tara invatand si vindecand oameni. Astfel, timpurile de trezire din biserica sunt perioade de cercetare deosebita.

Cand Duhul lucreaza cu putere, cand multe inimi se pleaca cu pocainta, atunci trece Isus din Nazaret si atunci e timpul sa fie chemat. Cand vreo indurare divina neobisnuita a trezit sufletul, atunci Domnul Isus trece din nou.

El trece pe langa noi in tinerete. Nu este un alt timp cand El sa fie atat de aproape. Atunci inima este sensibila, afectiunile sunt disponibile, viata este maleabila  si El Se apropie deosebit de mult .

Nu va mai fi un alt timp in anii de mai tarziu in care sa fie asa de usor sa-L chemi si sa fii mantuit, asa cum este in tinerete. Acest orb s-a folosit de ocazie. Isus trecea chiar atunci, era aproape de el,Ii  putea auzi foarte usuor chemarea.

Acela a fost timpul sau; daca nu atunci, probabil ca niciodata. Fara indoiala, acesta este modul intelept in care ar trebui sa actionam. cautandu-L pe Cristos cat timp El este aproape .

Nu trebuie sa uitam ca Isus n-a mai trecut  prin Ierihon nicidata dupa acea zi. Daca Bartimeu ar fi spus: "O sa astept pana vine din nou", care ar fi fost rezultatul? {J.R.Miller }

Niciun comentariu: