~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 octombrie 2018

BUN LA SUFLET





















"Mai bine sa te duci intr-o casa de jale decat sa te duci intr-o casa de petrecere; caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul orcarui om, si cine traieste isi pune la inima lucrul acesta." (Eclesiastul 7:2)

Era intr-o duminica. Dupa ce isi termina lucrarea de vestire a Evangheliei, la misionarul Hudson Taylor veni un om si ii ceru sa mearga sa se roage pentru sotia lui, care era pe moarte. Pe drum, dupa accentul omului, misionarul isi dadu seama ca era un irlandez si il intreba de ce nu trimisese dupa preot.

Oftand, omul ii raspunse ca a fost sa-l cheme dar preotul spusese.ca vine numai daca ii plateste inainte. Omul fiind sarac cu sotia pe moarte, ii spuse ca nu are bani nici sa cumpere paine la copilasi, iar acesta, fara bani, n-a vrut sa vina.

Ajuns la casa omului, Hudson a fost uimit de starea de saracie in care se aflau. Ochii copilasilor erau bagati in orbite din cauza lipsei de alimentatie; bonlava se zbatea in chinuri. El se apropie de patul ei, ii vorbi putin, apoi se ruga pentru ea.

Se gandi imediat ca ar trebui sa-i ajute, dar in buzunar nu avea decat o jumatate de coroana, care era pentru masa lui din  seara aceea. Ce era de facut intr-o asemenea situatie jalnica pentru familie, dar nu prea imbucuratoare nici pentru Hudson Taylor?

Un gand linistit ii spunea lui Hudson ca probabil va mai gasi acasa ceva de mancare pentru el. Dar ispititorul ii soptea ca nu are nimic de mancare pentru a doua zi. Daca nu ar fi fost o moneda, ci un maruncis, ar fi putut sa-i mangaie spundu-le ca este in cer un Tata care ii poate ajuta, deci sa se increada in El.

Dar constiinta incepusa-l mustre:"Fatarnicule, spui la niste nenorociti sa se increada in Dumnezeu, dar tu insuti nu esti gata sa te increzi in El, ci te bizui pe jumatatea ta de coroana."

In sufletul lui Hudson se dadea o mare lupta. La sfarsit, omul ii zise: "Pentru Numele lui Dumnezeu, nu ne poti da ceva? "Lui Hudson ii veni imediat in minte cuvintele'"Celui ce-ti cere,da-i!" Scoase moneda si o puse in mana omului necajit.Intr-o clipa, inima i-a fost coplesita de bucurie.

Cu aceasta moneda, viata femeii a fost salvata. Dimineata, cand Hudson Taylor trebuia sa-si ia micul dejun, postasul veni cu un mandat cu bani de la un necunoscut. Iata cum poarta de grija celor ce se incred in El! "Incrdinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra"(Pasalmu37:5).
{Samanta buna}


Niciun comentariu: