~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 septembrie 2018

MAINI INTINSE ALE MANTUITORULUI NOSTRU




























"Caci este un singur Dumnezeu,si un singur mijlocitor intre oameni: Omul Isus Hristos."(1Timotei 2:5)
"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentruca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei."(Evrei7:24)

Mainile intinse ale Mantuitorului nostru sunt maini iubitoare. Cu cata bunatate Isi indreapta El privirile asupra noastra! El privieste la noi clipa de clipa si ne inconjoara totdeauna cu iubirea Sa. Dovada? Mainile Sale intinse.

Nici o clipa din viata noastra nu e lipsita de iubirea Sa. Zi de zi, El Se gandeste la noi cu o indurare de nespus si Se ingrijeste de noi cu un devotament fara margini. Daca Mantuitorul Si-ar retrage numai pentru o clipa mainile Sale intinse, atunci totul ar fi astfel in viata noastra.

De aceea, traducatorul nu ar gresi deloc daca ar adauga versetului nostru cateva cuvinte si astfel ar spune:"In iubirea Mea, toata ziua Mi-am intins mainile".

Cata mangaiere se afla pentru noi toti in acest gand! Toata ziua - azi, maine si pana in viitorul cel mai indepartat - stam sub mainile pline de iubire ale Domnului Isus. Ele nu sunt maini omenesti, care obosesc repede, ci sunt mainile vesnice ale Dumnezeului nostru. Mantuitorul ne iubeste clipa de clipa.

Ce neghiobie din partea noastra sa gandim, in imprejurarile grele prin care trecem, ca Domnul ne-a parasit! Nu este nici macar o secunda pe zi in care sa fim lipsiti de iubirea Lui. Chiar daca noi nu simtim si nu vedem totdeauna lucru acesta, el este  totusi  un adevar de netagaduit, fie ca-l stim, fie ca-l nu-l stim.

In indurarea Sa nemarginita, Domnul priveste toata ziua la noi si vegheaza asupra vietii noastre. A ajuns lucrul acesta destul de limpede pentru noi? Biblia il marturiseste lamurit. De cate ori ne cuprinde teama din pricina lucrurilor pe care le intampinam in viata! Socotindu-ne singuri si parasiti, ne ducem viata fara sa ne gandim de loc ca Domnul Isus  ne iubeste fara incetare.

Si Totusi mainile Sale intinse ne vorbesc despre iubirea Sa de fiecare clipa fata de noi. Mai mult decat mangaiere pentru ziua de azi, nu avem nevoie; Caci Mantuitorul, in zilele urmatoare, va fi Acelasi ca si pana acum. Nu este minunat acest gand? O! de am pune la inima adevarul ca zi de zi noi stam in mainile iubitoare ale Mantuitorului nostru!{Dumitru Cornilescu}

Niciun comentariu: