~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 octombrie 2018

URME DE LUMINA




"Isus le-a vorbit din nou si a zis:"Eu sunt lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umpla in intuneric ,ci va avea lumina vietii." (Ioan 8:12)

Misionarul si exploratorul britanic David Livingstone (1813-1873) a trait multi ani in Africa si a lasat dupa el urme de lumina. Indiferent incotro l-au dus pasii, prin jungla sau prin stepele marelui continent, in urma lui a ramas amintirea dragostei Mantuitorului.

Bastinasii, a caror limba n-a reusit niciodata s-o invete, isi mai aminteau dupa multi ani de barbatul blajin, a carui bunatate il insotise toate zilele vietii lui.

Livingstone invatase lectia bunatatii in scoala Mantuitorului, despre care citim ca umla din loc in loc facand bine.

Cugetand la viata Mantuitorului asa cum ne-o descriu Evangheliile, suntem impresionati ca faptele bunatatii Sale erau totdeauna amesticate cu indurare si erau facute cu scopul  ca Dumnezeu sa fie glorificat prin ele.

Atunci cand de atatea ori comportarile omenesti erau marcate cu asprime, duritate, spirit de razbunare, mila si dragostea Mantuitorului erau totdeauna aratate. Chiar si cei mai mari pacatosi au gasit la El iertare.

Cine paseste pe calea credintei va gasi urmele Mantuitorului, va primi cununa vietii si el insusi va putea lasa pe unde a trece exemplu pentru semeni sai.{Samanta buna)

Pe piatra aspra-a vietii,
Sa lasi o dara fina:
Din aurul  virtutii,
Din sfanta lui lumina.
        Eu sunt chemat,tu esti chemat
        Sa fim crestini cu adevarat.
Caci numai cand, cu bine,
Raspunzi la rau in toate,
Viata ta oriunde
Sa biruiasca in toate
    Atunci duci mantuirea,
   Cu-adevarat, prin lume,
   Si atunci tu porti cu cinste
  Al Domnului scump Nume.
 {Niculae Moldoveanu}
    

Niciun comentariu: