~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 3 septembrie 2018

TOTUL PRIN HAR




















"Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea ce mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselele noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti."(Efeseni 2:4-5)

Aceasta fidelitate a lui Dumnezeu este temelia si piatra unghiulara a nadejdei noastre cu privire la pastrarea noastra in har pana la capat.  Sfintii trebuie sa staruiasca in sfintenie fiindca si Dumnezeu staruie in har.

El continua sa binecuvinteze, de aceea credinciosii continua sa fie binecuvantati. El continua sa-si pazeasca poporul Sau, de aceea ei continua sa pazeasca poruncile Lui. Aceasta e terenul bun si solid pe care ne putem odihni, potrivindu-se cu titul acestei carti: Totul prin har!

Harul fara plata si mila nemarginita se arata in zorii mantuirii si aceleasi clopote de bucurie care suna melodios tot timpul cat tine ziua harului.

Deci singurile motive pentru nadejdea ca vom fi intariti pana la capat si ca vom fi gasiti fara vine, isi au originea in Dumnezeu.Ele sunt niste motive incurajatoare bazate pe ceea ce a facut Dumnezeu. El a mers atat de departe pe aceasta cale binecuvantata, ca Ii este cu neputinta sa se intoarca inapoi.

Pavel ne reaminteste ca Domnul "ne-a chemat la impartasirea cu Fiul Sau Isus Hristos." Daca El ne-a chemat, aceasta chemare nu mai poate fi retrasa; caci lui Dumnezeu nu-I pare rau de darurile si chemarea facuta.

Domnul nu revine niciodata asupra chemarii reale a harului Sau."Pe aceia pe care l-a chemat,i-a si socotit neprihaniti; iar pe aceia care i-a socotit neprihaniti,i-a si proslavit." Aceasta e regula neschimbata a proceduri divine.{C.H.Spurgeon}

Niciun comentariu: