~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 septembrie 2018

CUVANTUL LUI, HARUL LUI.











l






"Intareste-mi pasii in Cuvantul Tau ,si nu lasa nici o nelegiuire sa stapaneasca peste mine!"(Psalmul 119:133)

Cuvantul Lui ne da lumina cu privire la noi insine. El ne arata cum este intr-adevar inima noastra. Cine se conduce dupa Cuvantul lui Dumnezeu, nici nu se va pretui mult - ingamfandu-se -, nici nu se va pretui prea putin -  descurajandu-se.

In Cuvantul Lui, de asemenea, gasim lumina cu privire la lumea din jurul nostru. Dumnezeu, insa, nu vorbeste ca filozofii, ci vorbeste prin fapte. Calauziti de aceasta vorbire limpede, vom putea sa judecam cu chibzuinta pe oamenii cu care avem relatii si astfel sa nu cerem de la ei nici prea mult nici prea putin.

Daca zi de zi ne lasam condusi de Cuvantul lui Dumnezeu, Domnul ne da putinta sa privim lucrurile asa cum sunt si sa nu ne inselam.

Cuvantul Lui ne invata cum putem sa stapanim vitejeste orice imprejurare din viata noastra.
ca adesea trecem prin mari greutati, stim fiecare din viata noastra. Pacat, insa, ca luptand impotriva lor numai cu puterile noastre ne istovim!

Prin Cuvantul lui Dumnezeu, invatam sa cunoastem pe Domnul ca pe Dumnezeul iubirii. Iubirea cu care ne intampina Domnul  nu este o iubire molatica, dulceaga. Nu. Iubirea Lui este o iubire puternica, sfanta. De altfel, Dumnezeu a fost acelasi si inainte de a-L cunoaste.

Noi,i nsa, nu stim  ca El ne iubeste atat de mult. In Indurarea Sa, Domnul se apropie de fiecare dintre noi si ne spune: "Omule. nu te osandesc. Tu esti asa cum esti, pentru ca asa a fost inzestrata fiinta ta.
Eu,insa ti-am trimis pe FiulMeu, pe Isus Hristos, ca sa te mantuiasca si sa te faca liber. Primeste-L si
vei fi fericit!

Cuvantul Lui ajunge sa fie puterea vietii noastre. Multi oameni cad istoviti in lupta cu pacatele lor. Sunt insufletiti de dorinte bune si cu toate acestea merg dintr-o infrangere in alta, astfel ca ajung din ce in ce mai nenorociti.

Ce minunat, insa, este sa stim ca Sfanta Scriptura ne face tari in lupta pe care o ducem impotriva pacatului! Citind Cuvantul lui Dumnezeu gandurile lui Dumnezeu se coboara in sufletul nostru.Ceea ce n-am dobandit prin multi ani de rugaciune si de religie, dobandim prin Cuvantul Lui.

Aceasta este taina celor care au invatat sa slaveasca pe Dumnezeu prin fiinta lor: ei s-au deprins "sa gandeasca asa cum a gandit Domnul Isus Hristos ". Dumnezeu este izvorul puterii. El este bucuros sa stea la noi, cand trecem de partea Lui. In El gasim tot ce avem nevoie, iar Cuvantul Lui, ne indruma in acest scop.

De cate ori nu am fost cuprinsi de neliniste! Cuvantul Lui insa ne da curaj si ne alunga teama, fiindca ne incredinceaza ca Dumnezeu Insusi are grija de noi. Multe suflete slabe si si descurajate au fost intarite si imbarbatate de Cuvantul lui Dumnezeu! Numai primirea Cuvantului  Lui ne schimba viata.`

{Dumitru Cornilescu}

Niciun comentariu: