~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 17 septembrie 2018

INVATA SA MEDITEZI


















                                                                                             
         "Cuvantul Tau este cu totul incercat si robul Tau il iubeste."(Psalmul 119 :140)
                       "Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. 
                         El este un scut pentru ceice se incred in El.
                                              "(Proverbe 30:5)
                    "Zi si noapte cugeta la Legea Lui"Psalmul 1:2)
Fluturii acopera mai mult teritoriu, insa albinile strang mai multa miere. Asta pentru ca fluturii nu fac decat sa zboare deasupra florilor, in timp ce albinele aterizeaza pe fiecare dintre ele si stau acolo suficient de mult ca sa poata extrage nectarul.

Aceasta este diferenta dintre citirea superficiala a Bibliei, timp de cateva minute grabite, si timpul petrecut in meditatie la ceea ce citesti. Meditatia nu este lucru acela greu si misterios pe care il fac unii oamenii invatati  si "spirituali"!

Ci inseamna ca gandesti in profunzime si continuu la un fragment din scriptura, ca-l memorezi, ca-l lasi sa prinda radacina si ca-l pastrezi pana cand devine o forta care actioneaza in tine in fiecare zi. Important este nu cate versete memorezi, ci procesul care are loc in tine in tot acest timp.

Cand meditezi la Cuvantul lui Dumnezeu ti se limpezeste priceperea si ti se corecteaza purtarea. Ti se imbogateste gandirea si esti echipat sa ai o minte diferita de cea pe care o ai cand te uiti la televizor, de exemplu, sau cand scrii mesaje, cand vorbesti la telefon sau cand faci cumparaturi.

Psalmistul scrie:"Ci isi gaseste placere in Legea Domnului,si zi si noapte cugeta la Legea Lui! El este ca un pom sadit langa un izvor de apa,care isi da rodul la vremea lui,si ale carui frunze ne se vestezesc: tot ce incepe , duce la bun sfarsit."(Psalmul 1:2-3)

Meditarea la Cuvantul lui Dumnezeu este leacul impotriva slabiciunilor morale si spirituale; impotriva  unei vieti lipsite de scop; impotriva lipsei de partasiei cu Dumnezeu; impotriva unei credintei slabe care te face sa gresesti si sa ratezi mereu binecuvantarea lui Dumnezeu.

Asadar, deschide Biblia, citeste si roaga-te: "Doamne, ce doresti sa-mi spui? "Apoi mediteaza la raspunsul Sau. CUVANTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTAZI }Bob &Debby Gass}

Niciun comentariu: