~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 14 august 2018

LA GOLGOTA PRIVESTE





















"Acolo a fost rastignit;si impreuna cu El au fost rastigniti alti doi, unul deoparte si altul de alta, iar Isus la mijloc.(Ioan 19:18)

Golgota este cheia creatiunii. Prin ea patrundem planurile ascunse ale dumnezeirii. Prin ea ni se lamureste adancimile nepatrunse ale intelepciunii dumnezeiesti.

Golgota este taina Creatorului descoperita creaturii, este monumentul de dragoste al dumnezeirii, dezvaluit in mijlocul unei lumi pacatoase.

Oriunde am incerca sa descifram aceasta enigma, fie in cartile sfinte, fie in istoriea popoarelor, fie in starea iremediabila a omului pacatos, va trebui sa recunoastem ca "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu"(Ioan 3:16)

Golgota ne arata nemarginirea dragostei dumnezeiesti; aici, pe acest loc, eternitatea s-a unit cu vremelnicia, cerul si cu pamantul; de pe acest taram privim cu nesat adancimea dragostei Lui care a coborat la noi, largimea dragostei Lui care ne cheama pe toti si inaltimea dragostei Sale care vrea sa ne ridice la El.

Crucea de pe Golgota este apogeul planurilor dumnezeiesti. Domnul Hristos a fost rastignit pe cruce in locul nostru. Aici, diavolul, cu toata puterea intunericului a dat cel mai mare asalt impotriva lui Dumnezeu, dar tot aici sa prabusit toata taria puterii lui. Steagul biruintei si al mantuirii falfaie deasupra tuturor.

Domnul Isus avea putere sa-Si lase viata si avea putere sa o ia iarasi. Cand acel strigat, strigat de biruinta si nu de agonie, a rasunat, perdeaua Templui s-a rupt in doua de sus pana jos. Aceasta a fost primul fapt care a urmat dupa moartea Domnului Hristos.

Dumnezeu a aratat astfel ca pacatosul spalat de pacatele sale are dreptul sa intre in prezenta Sa, de care il despartea perdeaua. Dumnezeu a putut sa-Si multumeasca dorinta vesnica a inimii, care voia oameni mantuiti si desavarsiti inaintea Lui.

Drumul spre Locul Preasfant fiind aratat,adoratorii, facuti desavarsiti pentru totdeauna, puteau sa intre in mod liber in prezenta lui Dumnezeu. Al doilea fapt, care a urmat dupa moartea Domnului Isus, a fost manifestarea puterii biruitoare asupra mortii: pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat si mormintele s-au deschis.

Astfel, omul a iesit de sub puterea mortii si a inviat,fiind in stare sa intre inaintea lui Dumnezeu. Iata ce adevaruri minunate ne indica aceste fapte! Dar nimic nu s-a putut realiza pentru om inaintea ca Domnul Hristos sa fie inviat dintre cei morti.

Cel ce avea toata puterea a biruit moartea. El, Domnul, este acum subiectul adorarii noastre adresate catre Dumnezeu Tatal.{Samanta buna}

Niciun comentariu: