~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 august 2018

BINEFACATORUL NEUITAT



















"Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea,cand poti s-o faci. Nu zice aproapelui tau:"Du;te si vino iarasi; iti voi da maine!" cand ai de une sa dai.(Proverbe 3:27-28)

Un barbat, aflat intr-o calatorie, s-a cazat la un hotel. Peste drum de hotel era o cladire veche. Nu dupa mult timp, a vazut cum tot mai multi oameni sarmani se strang acolo. Cu totii s-au asezat pe treptele cladirii.

Din hotel a iesit mai multi oameni, in frunte cu seful hotelului, si s-au indreptat catre oamenii, care stateau pe trepte si le-au imparti farfurii si tacamuri. Apoi proprietarul hotelului a servit pe fiecare, ca si cum ar fi avut cei mai distinsi oaspeti in fata.

Curios barbatul s-a interesant de intamplarea ciudata al carui martor fusese.A aflat ca seful hotelului in timpul ultimului razboi civil, care avusese loc in tara aceea fusese pus la zid de rebeli.Urma sa fie impuscat,fara sa stie de ce.Dintr-o data, un invalid in zdrente s-a asezat in fata plutonului de executie si i-a convins pe rebeli sa il lase pe hotelier sa plece.

Seful hotelului nu si-a mai vazut niciodata salvatorul, nici nu a aflat cine fusese. Insa atunci a promis nu doar sa hraneasca saracii orasului, ci si sa-i onoreze.

Musafirul l-a intrebat atunci de ce faci acest lucru zilinic si nu mai rar. Raspunsul a fost impresionat: "Dumnezeu mi-a daruit viata pentru fiecare zi a anului. El mi-a redat viata zi de zi prin omul care nu a cautat nici o rasplata de la mine si cred ca nu voi putea niciodata rasplati acest dar."

Toti oamenii, de oriunde ar fi ei, sunt invitati sa benificieze de harul imbelsugat al lui Dumnezeu. Cine este omul care,daca s-ar afla pe tarmul unui ocean de aur topit, ar lua din el doar cu o cescuta micuta?Nu s-ar grabi el sa umple cele mai mari vase de care dispune?

Un ocean de aur topit nu este decat o imagine a a plinitatii si a valorii harului lui Dumnezeu.Si, totusi , cat de putini sunt cei care il primesc in sufletele lor! Dorim ca cititorul sa nu fie printre cei ce care refuza harul lui Dumnezeu.

Astazi este ziua harului, astazi putem primi salvarea daruita de Dumnezeu tuturor care se incred in Fiul Sau.Nicio limba nu poate declara, niciun condei nu poate descrie, nicio carte nu poate contine si nici o minte nu-si poate imagina plinatatea binefacerilor harului lui Dumnezeu.

Inaltimea, adancimea, lungimea si latimea sunt expresii ale masurii omenesti, insa ele sunt cu totul nepotrivite pentru  a prezenta sufletelor noastre dimensiunea binefacerilor lui Dumnezeu, care curg neincetat catre fiecare om.

Marea intrebare care se pune catre fiecare om este: suntem gata sa primim aceste binefaceri ale harului dumnezeiesc aratate in lucrarea Mantuitorului? Vrasmasul sufletelor noastre, diavolul, doreste sa ne preocupe cu tot felul de alte intrebari.

Daca cineva doreste binecuvantarile vietii vesnice, atunci sa se preocupe cu binefacerile lui Dumnezeu!{Samanta buna}

Niciun comentariu: