~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 17 august 2018

CREDINTA UNUI SAVANT




















"Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste altei acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si acesta, fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamantul, si glasul lor merge pana la marginile lumii.

In ceruri El a intins un cort soarelui. Si soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nunta, se arunca in drumul lui cu bucuria unui viteaz: rasare la un capat al cerurilor, si ispraveste drumul la celalt capat nimic nu se ascunde de caldura lui."(Psalmul 19:1-2...6)

Ca om de stiinta, dr.Werner von Braun 1912-1977) era mereu invitat sa vorbeasca la anumite intruniri speciale. La un pranz dat la Denver de guvernatorul statului Colorado a vorbit despre "credinta in Dumnezeu a unui savant.

" Printre  altele a zis:" Publicul are un adanc respect fata de uimitoarele cuceriri ale stiintei realizate in timpul vietii noastre. Exista o admiratie pentru procesul stiintific de observare, de experimentare.

Si totusi, pe unii ii supara ca noi nu putem dovedi pe cale stiintifica faptul ca exista Dumnezeu. Oare trebuie sa aprindem o lumanare, ca sa vedem soarele?

"Omul il poate cunoaste pe Dumnezeu numai prin revelatia Sa in Persoana  lui Isus Hristos, cum e marturisita de Scriptura. In incercarea noastra de a-L cunoaste Pe Dumnezeu, Domnul Isus Hristos trebuie sa fie tinta eforturilor si a inspiratiei noastre"

"Stiinta a constatat ca nimic nu se pierde, ci totul se transforma. Daca Dumnezeu aplica acest principiu fundamental la cele mai marunte si neinsemnate parti ale universului, oare nu aplica acelasI principiu si la coroana creatiei Sale- la sufletul omului?

Eu cred ca da, Viata si sufletul nu se pot dezintegra in nimic. Astfel, sufletul e nemuritor. Nemurirea sufletului il poate face sa se bucure de rasplata sau sa sufere."{Samanta buna}

Niciun comentariu: