~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 august 2018

IN GRADINA GHETSIMANI
















"...S'a dus ca de obicei, in muntele Maslinilor. Ucenici au mers dupa El. Cand a ajuns la locul acela, le-a zis: "Rugati-va ca sa nu cadeti in ispita. Apoi S'a departat de ei...a ingenuncheat, si a inceput sa se roage, zicand: "Tata, daca voiesti departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi, faca-se nu voia Mea ci a Ta."(Luca 22:39-40,41,42)

Cele trei ore de intuneric de pe cruce sunt deasupra oricarei intelegeri a noastre. Ce trebuie sa fi insemnat pentru Domnul sa anticipeze in duhul Sau ceea ce urma sa vina asupra Lui peste putin timp!

El era fara pacat, in El nu era pacat si El nu cunostea pacatul, insa in gradina Ghetsimani a avut inaintea Sa acele trei ceasuri cumplite in care urma sa fie parasit de Dumnezeu.

Domnul S-a rugat de trei ori, cerand ca, daca era cu putinta, paharul acela sa treaca de la El.Suferinta Sa a fost atat de intensa, incat Dumnezeu a trimis un inger din cer pentru a-L sustine (Luca 22:43)

Cu cat mai profunda trebuie sa fi fost suferinta Sa in chiar timpul celor trei ceasuri de intuneric! Acolo Fiul Omului, care este Dumnezeu binecuvantat in veci, a fost facut pacat (2 Corinteni 5:21) si a fost parasit de catre Dumnezeu cel sfant si drept.

Iata de ce, pentru toata vesnicia, ne vom preocupa cu Mielul lui Dumnezeu si cu lucrarea Sa, in meditatie, inchinare si lauda. Il vom contempla pentru totdeauna pe Cel care S-a dat pe Sine Insusi si ne vom bucura necontenit de dragostea Tatalui,  care L-a dat pentru noi pe Fiul Sau preaiubit.{A.E.Bouter}

Cinste slava, multumire,Tie,scump Mantuitor;
Nepatrunsa Ta iubire preamarim acum in cor!
A lui Dumnezeu manie cat de mult Te-a apasat,
Cand a crucii grea urgie pentru noi ai indurat!

Niciun comentariu: