~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 3 august 2018

DRAGOSTEA,SUFERA, CREDE, NADAJDUIESTE,RABDA

























"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pismuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuvincios,nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar,acopere totul , crede totul, nadajduieste totul, sufera totul." (1 Corinteni 13:4-5, 6,7.)

Dragostea sufera osteneli si greutati.Alta traducere are in loc de "sufera toate ","acopera toate" si poate ar fi de preferat ,In Iacov 5:20 scrie: "Cine intoarce pe un pacatos de la ratacirea caii lui va mantui un suflet de la moarte si va acoperi o sumedenie de de pacate".

In Petru 4:8 scrie : "Mai presus de toate sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii,caci dragostea acopera o sumedenie de pacate".

De obicei ,lumea trambiteaza pacatele altora ...Sa te intrebi mereu: Cui foloseste ce vreau eu sa spun? Daca ceea ce spui nu aduce vreun folos ,este mai bine sa taci si sa acoperi.Dar cum sa acoperi ? Cuvantul acesta s-ar putea traduce si cu "a gasi dezvinovatire pentru orice".

Asa face dragostea ,are mila si aduce scuze. Cand o femeie este vorbita de rau, dragostea este gata sa raspunda. Ei, sarmana de ea, din ce parinti s-a nascut.in ce mediu a trait ,pe mainile cui a cazut !...Asa vorbeste dragostea,in timp ce altii sunt gata sa spuna multe cu asprime.

Dragostea "crede toate". Ea nu este lesne increzatoare,ci crede toate,in intelesul ca ea crede si ceilalti pot sa devina alti oameni si se bazeaza pe puterea lui Dumnezeu. Este adevarat ca deseori credinciosul este socotit naiv si se poate insela in privinta unor persoane.

Cand cineva spune ca L-a primit pe Domnul Isus, noi sa ne bucuram .Altul insa zice in astfel de cazuri: "Sa vedem! Sa vedem!".Cine s-a bucurat, desi a putut fi inselat in asteptarile lui, este insa mai fericit decat cine se indoieste si spune: "Sa vedem!

Dumnezeu nu dispretuieste ziua inceputurilor slabe.Multi au un inceput slab,au mers slab, pana ce din nou focul Duhului Sfant s-a aprins in ei si au mers dupa aceea bine pe cale...Mai toti am avut un inceput de copilasi, cu multe defecte .

Dumnezeu a ingrijit insa ca sa ne ciopleasca si sa scoata din nou chipuri asemena Domnului Hristos.
N-am ajuns la desavarsire - desi desavarsiti de mantuiti suntem-, dar Domnul Isus nu ne lasa si,pentru ca El, care a inceput o buna lucrare, este in noi, o va duce la bun sfarsit. In felul acesta dragostea crede toate.{Teodor Popescu}

Niciun comentariu: