~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 16 noiembrie 2023

"SUNTEM IN MANA LUI DUMNEZEU"


Mare este Domnul si foarte vrednic de lauda.si marimea Lui este nepatrunsa.

 "Domnul este drept in toate caile Lui , si milostivi in toate faptele Lui. Domnul este langa toti cei ce-L cheama, langa cei ce-L cheama cu toata inima. (Psalmul 145:3,17,18)

Tot timpul sintem in mana lui Dumnezeu pentru vesnica noastra ocrotire, dar si pentru cresterea noastra  in educarea vieti Dumnezeiesti. Acesta o simtim mai ales in timpurile marilor necazuri. Daca El trebuie sa ne mustre atunci sa nu ocolim mana Lui.

Lucrarea Lui de mustrare trece totdeauna prin inima Sa de Tata comportandu-Se cu noi ca si cu niste  fii. Aceasta legatura familiara sta la baza educarii noastre. 

El poate sa stoarca lacrami de la o inima de piatra si poate sa ingenuncheze pe un improvitor. Nu numai carnea poate suferi ci El poate implanta sabia si in sufletele noastre.

Cei care astazi le merge bine sa aiba mila de cei in suferinta si incercati, caci maine s-ar putea  ca necazul sa-si gaseasca o portita si la ei. 

Niciodata sa nu se gaseasca in gura si inima noastra  o judecata rea cu privire la cei care trec prin necazuri, caci aceasta sunt lucruri intre Tatal ceresc si fiecare individ de pe pamant.

Daca suntem un timp in suferinte si intristari, atunci sa avem unica dorinta ca Dumnezeu sa-si indeplineasca intentile cu noi in binecuvantarea si spre slava Sa.

Dumnezeu are numai ganduri de dragoste si pace cu noi toti.  Ce repede poate El sa indeparteze toate  toate suferintile de la noi toti.

"Ci cand mahneste pe cineva, se indura iarasi de el, dupa indurarea Lui cea mare, Caci El nu necajeste cu placere , nici nu mahneste bucuros pe copiii oamenilor." (Plangeri 3:32-33)

Sa nu dispretuim faptul ca suntem in scoala Domnului , deoarece El cunoaste inceputul si sfarsitul, masura greutatilor tuturor suferintilor, El cunoaste ce este necesar pentru progresul nostru in credinta. 

Parasirea unei raspunderi data de Dumnezeu nu este niciodata dovada smerenei;  dimpotriva smerenia cea mai adanca se va arata cand ramai la locul tau de atarnare de Dumnezeu. La fel este si cand vrem sa parasim scoala incercarilor.{CALENDAR BIBLIC } DOMNUL  ESTE APROAPE}


Niciun comentariu: