~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 noiembrie 2023

"DOMNUL ISUS HRISTOS -SINGURUL MANTUITOR"


 "Dragoste lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.

 Si dragoste sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi  si a trimis  Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. (1 Ioan 4;9,10)

Prin lucrarea harului lui Dumnezeu, acest lucru ne este bine lamurit si stim siguri ca numai in Domnul Isus Hristos este mantuire si in nimeni altul afara de El. Slava Domnului ca ne-a adus la aceasta simplitate cu privire  la mantuire si nu putem auzi de la nimeni vreo vorba care ar insemna mantuirea ar fi in altceva sau in altcineva.

Da mantuirea se afla numai in Domnul Isus Hristos-- singurul Mantuitor , dupa cum este scris in Cuvantul lui Dumnezeu. "Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimes pe Fiul ca sa fie Mantuitorul lumii.(1 Ioan 4 14)

Undeva era un credincios cu vaza, un om amarat, cinstit, evlavios, harnic in lucrarea lui Dumnezeu El ii cerceta pe cei bonlavi si era stimat de toti pentru credinta si sicertatea lui.

Omul acesta s-a imbonlavit.Si pentru ca facea parte din biserica protestanta, a venit pastorul sa-l viziteze. In biserica protestanta sunt si oameni cu adevarat credinciosi; nu prea multi, dar sunt.

Nu le vine, insa usor sa se desparta de biserica lor. Unii din pastorii protenstanti sunt cu adevarat intorsi la Dumnezeu. Venind la acest credincios bonlav, pastorul i-a spus:

- Dumneata, cu viata dumitale, cu credinta  dumitale , poti sa stai linistit in fata vesniciei, caci cine a mai facut ceea ce ai facut dumneata? Cine a ajutat pe saraci,  a cercetat pe bonlavi ca dumneata?

Il lauda deci pentru viata lui. Lauda nu era nejustificata, dar cel credincios nu putea sa primeasca astfel de laude, ca si cum ar avea vreun merit, pentru ca el nu pune pe seama sa lucrul vrednic de lauda, ci pe seama Domnului Isus Hristos. De aceea, acel om i-a spus pastorului:

-Nu asa! Te rog sa nu vorbesti cu laude despre mine, ci sa vorbesti cu laude la adresa Mantuitorului meu. Citeste, te rog,ceeea ce este scris in Epistola catre Romani 3:24

"Si sunt socotiti neprihaniti fara plata, prin harul Lui, prin rascumpararea care este in Isus Hristos". Scriindu-le efesenilor, apostolul Pavel de asemene spune: "In El avem rascumpararea prin sangele Lui, iertarra pacatelor" (1;7)

In Epistola catre Romani (5.1)citim" Fiindca suntem socotiti neprihaniti prin credinta, avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Hristos".

Frumoasa stare duhovniceasca avea acest credincios si o buna temelie pentru sufletul sau! Ii facea rau sa auda ca este laudat si nu voia sa primeasca laude, cand toata lauda se cuvine numai Aceluia de la care vine orice lucru bun si orice dar desavarsit , dupa cum este scris la (Iacov 1:17)"Noi suntem lucrarea Lui Ef .2:10 si nu este meritul nostru orice s-ar vede bun la noi{TEODOR POPESCU}

Niciun comentariu: