~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 11 noiembrie 2023

"CARACTERUL DOMNULUI CRISTOS"


 O, adevaratsi cu totul vrednic de primit este cuvantul, care zice:"Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiiasca pe cei pacatosi",dintre care cel dantai sunt eu." (1 Timotei 1 :15)

Marcu nu intentioneaza sa lase loc pentru greseli in privinta Persoanei Domnului nostru. Fiecare din numele pe care el le foloseste aici reprezinta o anumita latura a caracterului Sau.

Isus inseamna Mantuitor."Si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale." Niciunul din numele Sale nu poate fi mai minunat decat acesta. Este pastrat cu sfintenie in inima fiecarui crestin.

 Aceata este numele care aduce speranta in sufletele noastre . Primul lucru de care avem cu totii nevoie este de a fi mantuiti, si El este singurul Mantuitor.

Cristos inseamna Cel Uns. El este Acela pe care Tatal L-a uns ca sa fie Profet, Preot si imparat. El este Profetul nostru, Invatatorul nostru; El este Preotul nostru care mijloceste pentru noi, dupa ce S-a adus ca jertfa pentru pacatele noastra; El este Imparatul nostru, si noi trebuie sa-L ascultam.

Fiul lui Dumnezeu ne vorbeste despre natura Sa divina si despre  calitatea Sa eterna de Fiu. Aceasta este numele care da siguranta tuturor  speratelor si increderii noastre. Daca ar fi fost doar un om, ar fi putut sa fie foarte tandru, iubitor si bun, dar ar fi putut El face pentru noi tot ce avem nevoie? 

Ar putea un om sa faca ispasirea pacatelor noastr? Ar putea un om sa-si   puna propia sa viata in sufletele noastre moarte? Ar putea un om sa lupte bataliile noastre  in locul nostru si sa ne elibereze din mainile lui Satan? 

Ar putea un om sa fie cu noi pe toate caile noastre de truda si necaz, nevoi si lupte? Ar putea  un om sa fie cu noi in moarte si sa ne duca prin taina intunecata spre glorie? Ar putea un om sa ne apere la  judecata? Divinitate  Domnului Cristos este stanca sperantei si salvarei noastre.

Mantuitorul si Imparatul nostru, si care a primit ungerea, este Fiul lui Dumnezeu. Putem sa ne rezemam pe pieptul Lui si sa stim ca suntem imprejumiti  de divinatatea si refugiul nostru este eternul Dumnezeu, iar bratele care sunt stranse in jurul nostru sunt vesnice.  

In toate pericolele, putem sa ne odihnim in siguranta, caci puterea care ne-ar smulge din locul nostru de odihna ar trebui sa fie mai mare decat cea a lui Dumnezeu.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: