~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 8 noiembrie 2023

"RASCUMPARATORUL TAU."


 "Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cutot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos. In El avem rascumpararea, prin sangele  Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile  harului Sau,(Efeseni 1:7)

Isus Rascumparatorul, este al nostru pentru totdeauna. Toate slujbele Domnului Christos sunt puse in serviciul nostru. El este Rege pentru noi, Preot, pentru noi si profet, pentru noi.

Oricand gasim un nou titlu al Rascumatorului trebuie sa ni-l insusim ca si pe celelalte. Toiagul pastorului, nuiaua tatalui, sabia capeteniei, mitra preotului, sceptru printului, mantia profetului -toate ale noastre.

Domnul Isus nu are nicio  demnitate pe care sa nu o foloseasca pentru slavirea noastra si nicio prerogativa pe care sa nu o exercite in apararea noastra.  Plinatatea Sa dumnezeiasca este visteria noastra. statornica si inepuizabila. Umanitatea pe care a purta-o pentru noi este a noastra in toata desavarsirea ei. 

Noua ne comunica desavarsitul Nostru Domn virtutea nepatata a unui caracter perfect; noua ne ofera El eficacitatea merituoasa a unei vieti devotate; asupra noastra Isi varsa rasplata supuneri ascultatoare si a unei slujiri neincetate.

El trasforma vesmantul neincheiat al vietii Sale in acoperamantul nostru de frumosete, virtutile stralucitoare ale caracterului Sau, in bijuteriile noastre  si slabiciunea supraomeneasca a mortii Sale, in lauda si gloria noastra.

El ne-a lasat prin testament ieslea Sa, din care am aflat ca Dumnezeu a coborat la om, si Crucea Sa, care sa ne invete cum sa urcam noi la Dumnezeu. Toate gandurile, emotiile actiunile,  declaratiile, minunile si mijlocirile Sale au fost facute pentru noi.

El a pasit pe drumul  suferintei in folosul nostru si ne-a  lasat ca mostenire cereasca toate rezultatele muncii Sale de o viata. Acum, El este tot al nostru, ca si inainte, si nu  se rusineaza sa fie numit Domnul nostru Isus Christos, desi El este Cel binecuvantat  si singurul  monarh , Regele Regilor si Domnul Domnilor. 

Christosul nostru este Christos pretutindeni si oricand,  pentru  totdeauna si cu tot mai multa bucurie. O, suflete , prin putere Duhului Sfant, cheama-ti in dimineata acesta  "Rascumparatorul "!{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: