~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 17 iulie 2023

"RUGATI-VA NEINCETAT"


"Bunatatile Domnului nu s'au sfarsit si indurarile Lui nu sunt la capat,ci se inoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare.! (Plangerile lui Ieremia 3:22-23) 

Actul rugaciunii ne arata nevrednicia noastra,  si aceasta este lectie foarte benifica pentru niste fiinte de mandre ca noi. Daca Dumnezeu ne-ar da favoruri sa ne constranga sa ne rugam pentru ele,nu am sti niciodata cat de saraci suntem.

O adevarata rugaciune este un invetar al nevoilor, un catalog al necesitatilor , o descoperire a saraciei ascunse. Desi o aplicatie la bogatia divina, ea este o martarusire a desertaciunii omenesti.

Cea mai sanatoasa stare a unui crestin este sa fie intotdeauna gol si sarac prin el insusi, sa depinda  mereu de Domnul pentru ajutor ,si sa fie bogat in Isus, slab ca apa personal, dar puternic prin Dumnezeu si gata de lucruri mari .

Aici sta utilitatea rugaciunii, fiindca, in timp ce il adoram pe Dumnezeu, aseaza creatura pe locul ei, in praf si noroi. Rugaciunea este  prin ea insasi , in afara de raspunsul pe care il aduce, un mare benificiu pentru crestin.

Dupa cum alergatorul castiga putere pentru cursa prin exercitiu  zilnic, si noi castigam energie pentru marea cursa  a vieti prin lucrarea sfanta a rugaciunii.

Rugaciunea intareste aripile tinerilor vulturi ai lui Dumnezeu, ca sa poata invata sa ajunga pana la nori. Rugaciunea ii incinge pe razboinicii lui Dumnezeu si ii trimit la lupta cu muschii tari si incheieturi legate.

O rugaciune sincerea izbucneste la timpul rugaciunii asa cum soarele rasare din est, bucuros ca un atlet care alearga in cursa. Rugaciunea este cea care ridica mana lui Moise  si nimicieste pe amaleciti mai tare decat sabia lui Iosua.

Este sageata aruncata din camera proorocului,care darama apararea sirienilor. Rugaciunea incinge slabiciunea noastra omeneasca  cu puterea divina, trasforma nebunia omeneasca  in intelepcinea cereasca, si ofera pacea lui Dumnezeu muritorilor tulburati . 

Nu ne putem gandi la ceva  ce rugaciunea nu poate face! Iti multumim ,Dumnezeule mare ,pentru scaunul milei ,o dovada sigura a minunatei  Tale bunatati. Ajuta-ne sa folosim acest drept in dimineata aceasta!{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: