~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 iulie 2023

"DUMNEZEU ESTE AJUTORUL NOSTRU"


 "Dumnezu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi.(Psalmul 46:1)"Domnul este langa toti cei  ce-L cheama, langa cei ce-L cheama cu toata inima.(Psalmul 145:18)

Multi dintre noi stiu ce inseamna o inima mahnita. Te simti de parca ai fi golit, ca atunci cand cineva spala si clateste un vas si apoi il intoarce cu fundul in sus la uscat.

Sau de parca ai fi aruncat in apa si te scufunzi pe oparte, ca o corabie purtata de furtuna. Descoperirea sticaciunii ne va coplesi inimile, atunci cand Dumnezeu va ingadui sa se tulbure adancimile depravarii si sa iasa la suprafata noroiul si murdaria.

Dezamagirea si trstetea ne vor coplesi si ele, atunci cand vom indura val dupa val, ca o scoica sfaramata ,purtata incoace si incolo de flux. 

Dar binecuvantat sa fie Dumnezeu , in asemenea vremuri nu ramanem fara ajutor. Dumnezeul nostru este portul corabiilor batute de furtuna. Adapostul pelerinilor ratacitori. 

El este mai inalt decat noi - indurarea Lui este mai inalta decat pacatele noastre, si dragostea Lui mai inalta decat gandurile noastre. Este trist sa-i vezi pe oameni pundu-si increderea in ceva mai jos decat ei. 

Insa increderea noastra este intemeiata pe un Domn inalt si slavit. El este o stanca, fiindca nu se schimba; si este o Stanca inalta, fiindca furtunile care ne ineaca pe noi trec pe sub picioarele Sale. El nu este tulburat de ele, ci le conduce dupa voia Sa. 

Daca ajungem la adapostul  acestei Stanci, putem infrunta uraganele. Totul este calm sub protectia acestui tarm stancos.

Din nefericire, mintea noastra este aruncata adesea intr-o asemenea confuzie. incat avem nevoie de un pilot care sa ne conduca la acest adapost! Oh, Doamne Dumnezeul nostru, invata-ne calea credintei prin Duful Sfant, si condu-ne in odihna Ta. 

Vantul sufla  peste marea noastra,si mainile noastre slabite nu mai pot stapani carma. Numai Tu singur ne poti conduce in siguranta prntre stanci,  ca sa ajungem la limanul ceresc. Cat de tare depindem de Tine- avem nevoie de sa ne conduci la Tine! Sa fii pilotat intelept si condus in siguranta si pace este darul Tau, si numai al Tau.  {GHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: