~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 2 aprilie 2023

"IATA OMUL"


"Pilat a iesit iarasi afara,si a zis iudeilor: "Iata ca vi-L aduc afara, ca sa stiti ca nu gasesc nici o vina in El. Isus a iesit deci afara , purtand cununa de spini si haina de purpura. "Iata omul! le-a zis Pilat, Cand L-au zarit preotii cei mai de seama si aprozii,au inceput sa strige: Rastigneste-l ! Rastigneste-l!"(Ioan 19:4-5-6)

Nu putem  facem un lucru mai bun decat sa ascultam de cuvintele lui Pilat -- "Iata Omul" -- si sa ne atintim indelung si iubitor ochii asupra Domnului Isus, in timp ce este condus afara din din palat si ajunge in fata multimii.

Pe cap poarta o cununa de spinii; peste trupul Lui  sangerand este aruncata o mantie purupurie, ca o emblema a regalitatii luata in deradere.

El fusese numit Regele Iudeilor, iar soldatii grosolani incercau sa duca la bun sfarsit ceea ce lor li se parea a fi o farsa

Iata Omul! Iata Omul care indura rusinea si dispretul, pus inaintea oamenilor ca spectacol de bajocora, pentru ca, la urma, noi sa putem fi prezentati in slava si onorati inaintea ingerilor si a Tatalui. 

Iata Omul care poarta o cununa de spini, ca noi sa putem purta o cununa a gloriei si a vietii; invesmintat, in bataie de joc, in purpura , ca noi sa putem purta haine albe ale dreptatii.

Iata Omul, in maratiea  blandetii - insultat, fara sa insulte la randul Sau: urat, si, totusi, continund sa iubeasca; nedraptatit si totusi nefiind resentimentar,

Ar trebui sa studiem caracterul Domnului nostru  asa cum s-a manifestat  in mijlocul scenelor teribile din acea dimineata. Cum rabdarea Lui sublima face de rusine nerabdarea noastra jalnica!

Ne suparam si ne agitam, exprimand nemultumiri jalnice infata celor mai mici neplaceri ; sa privim la pacea binecuvantata a Domnului Isus in mijlocul celor mai cuplinte incercari .

Ne infuriem si ne umplem de resentimente puternice cand oamenii ne desconsidera sau ne nedreptatesc in lucruri de nimic; sa privim la duhul placut al Domnului Isus - Iubitor, bland, smerit sub cele mai mari cruzimi si nedreptati care au fos pricinuite cuva vreodata.

Iata Omul, Dumnezeul - om, divinitatea manifestata in umannitate, smerandu-Se si devenind ascultator pana la moarte rusinoasa pe cruce, pentru a ne salva sufletele. 

Iata Omul, sfant , nepatat, separat de pacatosi si,  totusi purtand asupra Lui, in calitate de Miel al lui  Dumnezeu, pacatul lumii. Sa privim si sa plangem, sa iubim, sa ne incredem si sa ne bucuram. {J.R. Miller}

Niciun comentariu: