~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 16 aprilie 2023

VESTEA DE LA CRUCE


 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu ,pentru ca oricine crede in El,sa nu piara ci sa aiba viata vecinica.(Ioan 3:16)

                                    Isus Hristos rastignit de oameni

In urma cu circa 2.ooo de ani,  un Om a fost atarnat pe o cruce de lemn ca un raufacator in afara cetatii Ierusalim - inconjurat de multe persoane curioase care Il batjocoreau.

Cu toate ca in viata Lui a ajutat pe multi si nu a facut nimanui nici un rau, El a fost respins. Raspunsul oamenilor la dragostea Sa a fost crucea. Cum S-a comportat Cel rastignit ?

Rabdator a purtat durerile ingrositoare si batjocura intepatoare.  In loc sa Se apere sau sa strige dupa ajutor, El S-a rugat catre Dumnezeul Sau:"Tata iarta-i ca nu stiu ce fac! Dragostea Lui a fost mai puternica decat ura oamenilor. Acest rastignit a fost Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

Isus Hristos pedepsit de Dumnezeu

Cand Isus Hristos era pe cruce, s-a facut deodata intuneric, timp de trei ore, El nu a mai putut fi vazut ,pentru ca purta pedeapsa lui Dumnezeu, care noi am meritat-o pentru viata noastra pacatoasa. De aceea a trebuit sa strige la sfarsit: "Dumnezeul Meu , Dumnezeul Meu ,pentru ce m-ai parasit?

Acest strigat de durere exprima adanca ananghie prin care a trecut la cruce. In dragostea lui nemarginita, El a suportat judecata lui Dumnezeu lund locul pentru fiecare care crede personal in El.

Dupa trei ore s-a facut iarasi lumina si Fiul lui Dumnezeu a strigat : "S-a ispravit!" Dupa aceea a murit. Prin suferintele si moartea Sa, El a facut posibila mantuirea oamenilor.

Isus Hristos -Salvatorul

Veste de la cruce vorbeste despre dragostea de necuprins a lui Dumnezeu. Isus Hristos a murit acolo pentru a salva pe oameni poacatosi de judecata vesnica. Cum putem sa recurgem la aceasta eliberare astazi?"Pocaiti-va si credeti in Evanghelie "(marcu 1:15)

Cine admite ca viata lui nu este in regula inaintea lui Dumnezeu si recunoaste in fata Lui pacatele sale ,poate crede ca Isus Hristos a platit aceasta vina la cruce. Apoi el devine liber de povara pacatelor si primeste o viata noua.

Aceasta oferta este valabila si pentru dumneavoastra la cruce si va invita sa credeti in El si lucrarea Lui de salvare. {SAMANTA BUNA}

Niciun comentariu: