~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 20 aprilie 2023

"INIMA NOASTRA ISI GASESTE BUCURIA IN EL"



 "Da inima noastra isi gaseste bucuria in El caci avem incredere in Numele Lui cel Sfant. Doamne fie indurarea Ta peste noi dupa cum o nadajduim noi de la Tine.(Psalmul 33:21-22)

Binecuvantat este faptul ca un crestin se poate bucura chiar si in mijlocul incercarilor. Desi necazurile Il inconjoara, el canta; si, asemenea multor pasari, canta mai frumos in colivie.

Valurile pot sa-l inece, sufletul sau se va ridica la lumina si va vedea lumina de pe fata lui Dumnezeu.

El are un optimist care ii tine capul  deasupra apei si  il ajuta sa cante in mijlocul furtunii  'Dumnezeu este cu mine inca", Cui i se cuvine slava?   O, Domnului Isus - totul este al lui Isus.

Necazurile nu-i aduc neaparat mangaiere credincisului, dar prezenta  Fiului lui Dumnezeu in cuputorul de foc alaturi de el ii umple inima de bucurie.

El este bonlav si suferand, dar Domnul Isus il viziteaza si ii pregateste patul. El este pe moarte si apele reci ale Iordanului il impresoara pana la gat, dar Isus isi pune bratele imprejurul lui si striga 

"nu te teme preaiubitule; moartea este o binecuvantare; apele mortii izvoresc din cer. Ele nu sunt amare; sunt dulci ca nectarul fiindca izvoresc de la tronul lui Dumnezeu".

Atunci cand sfintii inainteaza cu greu prin torente si talazuri se ingramadesc in jurul lor, iar inima si carnea slabesc, aceeasi voce ii spune " nu te teme, caci  eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare , caci Eu sunt Dumnezeul tau" (Isia 41:10)

Iar cand ajunge la marginile infintului necunoscut si este prea inspaimantator ca sa intre in imparatia umbrelor, Isus ii spune "nu te teme turma mica; pentru ca Tatal vostru va da cu placere imparatia' (Luca 12:32)

Astfel intarit si incurajat , credinciosul nu se teme sa moara. El este chiar doritor sa plece, fiindca, de cand L-a vazut pe Domnul Isus Luceafarul de Dimineata, tanjeste sa-L priveasca ca pe un soare stracitior .

Cu adevarat prezenta Domnului Isus este tot cerul pe care il dorim. El este  slava zilelor noastre stralucite; mangaierea noptilor noastre. {CHARLES H. SPUTGEON}

Niciun comentariu: