~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 5 aprilie 2023

"TATA IARTA-I CA NU STIU CE FAC"


 

                                       "Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac(Luca 23 :34)

Acesta este primul cuvant spus de Domnul nostru pe cruce.  A  fost pronuntat chiar pe cand soldati se aflau in atacul crucificarii - batandu-i ingrozitoarele cuie in maini si in picioare.

Au fost momente de suferinta exterema, de neinchipuit . Totusi, El n-a scos niciun strigat de durere, n-a pronuntat nici un blestem asupra celor care il cauza o asemenea suferinta, ci  s-a rugat calm pentru ucigasii Sai brutali, nemilosi : " Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac."

In momentul in care sangele sacru a inceput sa curga,  a inceput mijlocirea pentru pacatosi. Pledoaria a fost prima data pentru soldatii pagani ignoranti, care actionau pe post de calai; dar nu a fost numai pentru acestia.

Cu siguranta, sfera s-a largit si i-a cuprins pe toti cei care aveau de-a face cu condamnarea si crucificare Domnului Isus. A fost si pentru conducatorii evrei si pentru oamenii care Il respinsese pe Mesia al lor.

Oare n-am putea crede ca multi dintre cei care au fost adusi la pocainta in ziua de Rusalii si dupa aceea au fost iertati si mantuiti datorita faptului ca, pe cruce fiind, Domnui Isus a mijlocit pentru ei?

Apoi rugaciunea a trecut dincolo de oamenii care au avut un rol direct in rastignire.

De pe cruce, Domnul Isus a vazut intreaga lume pierduta si S-a rugat pentru toti oamenii. Noi stim , de asemenea, ca acea rugaciune a fost doar inceputul unei mijlociri care contiuna si azi in cer,  unde Domnul Isus invoca meritele Sale iertfe pentru mantuirea pacatosilor.

Acest cuvant al Domnului Isus ne invata o lectie valoroasa despre iertarea crestina. El S-a rugat pentru ucigasii Lui. Si noi ar trebui sa ne rugam pentru cei care ne ranesc.

Exista niste pomi inmiresmati care scalda in parfum securea care ii  taie . La fel ar trebui sa fie si cu poporul Domnului Cristos. 

In loc de de a reactiona cu resentimente si jigniri, ar    trebui sa aratam o dragoste minunata si tranda celor care ne fac rau.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: