~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 martie 2023

"INTARITI-VA DAR MAINILE OBOSITE SI GENUNCHII..."




"Intariti-va dar mainile obosite si genunchii slabanogiti; croiti carari drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce schiopateaza sa nu se abata din calea . ci mai degraba sa fie vindecat. (Evrei 12:12-13)

Acest verset este un cuvant de incurajare de la Dumnezeu pentru noi pentru a ne intari mainile credintiei si genunchii rugaciunii. prea adesea  credinta noastra oboseste, slabeste si devine nepasatoare, iar rugaciunile noastre isi pierd putere si eficacitatea.

Ilustratia Domnului de aici ne constrange putin. El ne atrage atentia ca atunci cand suntem descurajati si de infricosati incat pana si un mic obstacol ne descurajaza si ne sperie, si suntem tentati sa-l ocolim.

Mai de graba am lua-o pe o alta cale mai usoara decat sa infruntam obstacolul. Poate ca este o suferinta fizica pe care Dumnezeu este gata s-o vindece, dar necesita un efort din partea noastra.

Tentatia este sa gasim ajutor la altcineva sau sa ocolim obstacolul pe alta cale. Tindem sa gasim multe cai de a ocoli situatiile  cartice in loc sa trecem prin ele. 

Deseori ne  confruntam cu ceva care ne infricoseaza sau ne depaseste si cautam sa evitam problema cu scuza""Nu sunt intru  totul pregatit pentru acum".

Poate necesita un sacrificiu, sau poate cere ascultare noastra intr-un anumit domeniu. Poate trebuie sa infruntam un Ierihon, sau sau ne lipseste curajul de a ajuta pe cineva si de a ne ruga cu cineva pentru problemele pe care le are.

Poate ca avem o rugaciune care-si asteapta implinirea sau poate o problema de sanatate partial rezolvata, si continuam sa ne invarti in jurul ei.

Dumnezeu spune: "Intariti-va dar mainile obosite'".  Mergi drep prin tornent, si priveste! Apele se vor desparti , Marea Rosie, se va despica, Iordanul se va imparti, si  Domnul te va conduce spre victorie.

Nu ingadui picioarelor tale sa "se abata din cale", ci lasa-ti trupul " sa fie vindecat",  si credinta ta, intarita. Mergi drept inainte,  nu lasa un Ierihon necotropit in urma ta,si  nici un loc in care Satan sa se poata lauda  ca te-a coplesit. 

Aceasta este o lectie pretioasa si extrem de practica. Cat de des ne gasim in astfel de situatii!  Poate ca aici te afli si tu astazi. {A.B. Simpson}

Nu da nici cea mai mica atentie descurajarii. Inainteaza, despicand valurile, ca un vapor cu aburi, care merge inainte orice ar fi, Infruntand mari furtunoase  sau linistite, si cand ploua si cand e soare.  Aduti aminte ca scopul este sa transporti  incarcatura si s-o aduci in port.{ Maltbie D.Babcock}

Niciun comentariu: