~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 12 martie 2023

"INTARESTE-TE, SI IMBARBATEAZA-TE "


'Cartea aceasta  a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea;; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune. (Iosua 1 :8)

Dragostea lui Dumnezeu pentru slujitorii Sai Il face interesat de starea lor emotinala . El ii vrea intotdeauna curajosi 

Unii cred ca nu e mare lucru pentru un credincios sa fie tulburat de temeri si indoieli, dar Dumnezeu nu crede asa.

Din textul  acesta reiese clar ca Stapanul nostru nu vrea sa fim chinuiti de temeri. El ne vrea liberi de griji, indoieli si lasitate. Stapanul nostru ne trateaza necredita mult mai mult decat o facem noi.

Cand suntem disperati, suntem subiectul unei boli care ar trebui sa ne faca sa mergem imediat la Marele  Medic.  Domnul nu  vrea sa ne vada fetele posomorate .

La curtea lu Ahasveor era o lege care intrezice celor posomarati sa se infaciseze regelui ;

la curtea Regelui Regilor nu exista o asemenea lege, fiindca putem venim la El jelind. Totusi El ne va da " o haina de lauda inlocul unui duh mahnit (Isaia 61: 3) fiindca avem multe motive de bucurie.

Crestinul trebuie sa fie curajos ca sa-L poata slavi pe Domnul indurand incercarile cu bucurie.

Daca esti fricos si slab, il vei dezonora pe Dumnezeu in afara de asta, va fi un exemplu foarte prost. Boala indoielii si descurajarii este o epidemie care se raspandeste cu repeziciune in turma Domnului..

Un credincios posomorat va intrista douazeci  de suflete. Mai mult, daca pierzi curajul, Satana va fi prea puternic pentru tine. Lasa-ti sufletul sa se bucure in Domnul. "Bucuria Domnului va fi taria voastra." (Nemia 8:10), si si nici o forta a raului nu te va invinge.

Lasitatea te face sa cobori steagul. Mai mult , munca este mai usoara pentru cel cu inima usoara, si succesul va fi de partea lui.

Omul care lucreaza, bucurandu-se  in Domnul si crezand in El din toata inima are parte de biruinta . Cel care seamana  cu speranta va secera cu bucurie; de aceea, draga cititorule, "intareste- te numai, si imbarbateaza-te." {CHARLES H SPURGEON}

Niciun comentariu: