~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 23 martie 2023

SUB PROTECTIA TATALUI

 

"Nu Te rog sa-i iei din lume,ci sa-i pazesti de cel rau...Sfinteste-i prin adevarul Tau. Cuvanyul Tau este adevarul. Ioan 17 15,16)

Este o tandrete fara pereche in tabloul pe care ni-l sugereaza aceste cuvinte din rugaciunea de mijlocire a Domnului nostru .

Ne putem duce cu gandul la o mama aflata pe moarte, pe punctul de a-si lasa copiii in urma ei in aceasta lume, expusi la pericole ei. In timpul vietii, ea le-a purtat de grija cu toata trandrete a si devotamentul.

Acum insa pleaca si nu-i mai poate apara. Dar nu pleaca fara a le asigura adapos si protectie. De aceea privind in sus catre Dumnezeu, ii incredinteaza in grija Sa. 

Ea stie ca ca El nu pleaca nicaieri, ca este prezent peste tot si ca va avea grija de copiii ei ramasi fara mama.

In acelasi fel si Domnul Isus, pe punctul de a pleca si de a-si lasa ucenicii, ii incredinteaza in grija Tatalui, ca sa fie cu ei in pericole si nevoi.

Accesata rugaciune sugereaza doua lucruri. Ne ofera o revelatie a inimii Mantuitorului nostru si a iubirii Lui profunde tandre si aprinse pentru ucenicii Sai.

Ar trebui sa fie o mare mangaiere pentru noi cunostinta faptului ca El are si fata de noi aceeasi dragoste, daca suntem ei Lui.

Cand trecem prin vreo primejdie, El ne priveste cu o afectiune profunda si mijloceste pentru noi, asa cum a facut-o aici pentru ucenici Sai.

Celalalt gand este ca, daca Ii apartinem Domnului Hristos, suntem, adapostiti  si paziti de puterea divina. Noi nu ne putem pazi singuri, dar Il avem pe Domnul drept pazitor. Aripile Celui Preainalt ne acopera oriunde mergem. 

Am dormit in tabere pe timp de razboi, in imprejurari in care fortele dusmane ajungeau pana inapropierea liniilor noastre; insa ne duceam la culcare noapte plini de incredere linistita si pace, fara  frica pentru ca pretutindeni in jurul taberelor santinelele erau treze si vegheau.

La fel si ingerii lui Dumnezeu tabara in jurul copiilor Sai, pazindu-i necurmat pe cei care se incred in El. A-l avea pe Domnul Cristos drept Salvator inseamna a avea parte de protectia si supravegherea .{J.R.Miller}

Niciun comentariu: