~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 2 iulie 2022

"ISUS OSTENIT DE CALATORIE, SEDEA LANGA FANTANA"


 "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati , si eu va voi da odihna.Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati dela Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voaste.(Matei 11:28-29) 

"Isus astenit de calatorie,sedea langa fantana...(Ioan 4:6)

In toata relatarea  Evangheliei, doar cateva imagini despre Isus sunt mai sugestive si mai gingase decat cea pe care o avem in aceste cuvinte. 

El calatorise toata ziua in bataia soarelui arzator si, ajungand la acest loc de odihna, Se aseaza pe piatra unei fantani. Este trudit si obosit de calatoria indelungata. Nu este doar flamand, ci si insetat. Aceasta este imaginea lui Isus pentru oamenii obositi. 

In alte locuri, avem imagini pentru penitenti, pentru mame si copii, pentru orbi, surzi, schiopi si persecutati.

Aici, insa, intalnim imaginea pentru cei epuizati. Uitandu-ne la ea, vedem partea umana a vieti Domnulu Cristos. Aici este una dintre experientile Lui pe care putem intelege.

Cand Il vedem vindecandu-i pe oameni, invatandu-i, inviind mortii, radiind de glorie, El este cu mult deasupra noastra si nu putem patrunde simtirile Lui.

Insa, in oboseala Sa trupeasca, dupa lunga calatorie prin caldura si praf, El este pe pamant, intre noi, si putem sa ne dam seama cum S-a simtit.

Mangaierea principala vine din faptul ca El poate sa simta impreuna cu noi atunci cand suntem obositi, pentru ca in acea zi, cu atat de mult timp in urma, a fost si El obosit.

Obtinem noi toate binecuvantarile pe care le putem primi din adevarul experientelor umane ale Domnului ?  

Cand am lucrat din greu toata ziua si suntem obositi si fara putere, sa ne aducem aminte de aceasta imagine - Isus,  cu picioarele trudite si acoperite de praf, lasandu-se epuizat pe piatra de la fantana.

El n-a uitat nici chiar in slava Sa cum S-a simtit in ziua aceea si, cand ne vede oboseala, inima Lui este alaturi de noi. El ne priveste cu compasiune si ne trimite o binecuvantare care ne da tarie si ne incurajeaza.

Fie ca toti cei a caror munca este grea si care adesea sunt foarte obositi sa-si intipareasca  aceasta imagine in memorie si s-o tina intotdeauna atarnata pe peretele inimii lor.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: