~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 1 mai 2022

DE CE IL IUBIM PE ISUS ? "FIINDCA EL NE-A IUBIT MAI INTAI"


 "Deci, fiidca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta,avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta am intrat in aceasta stare de har, in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu.(Romani 5:1-2)

Este minunat sa fii in stare, fara "daca"  sau   "dar" , sa spui despre Domnul Isus: "Tu, pe care te iubeste inima mea". 

Multi pot spune despre Domnul Isus doar ca spera ca-L iubesc;  ei cred ca Il iubesc; dar numai o exprienta saraca si suprficiala va fi multumita sa ramana la acest nivel.

Nu ar trebui sa   ingaduim adihna sufletelor noastre pana nu suntem siguri in aceasta chestiune importanta .Nu trebuie sa ne multumim cu speranta superficiala  ca Isus ne iubeste sau cu parerea ca noi Il iubim.

Sfintii din vechime nu au vorbit cu dar, daca, sper si poate, ci au vorbit clar si raspicat.  "Stiu in Cine am crezut (2 Timotei 1:11) crezut spunea Pavel. "Stiu ca Rascumparatorul meu este viu " Iov 19:25)  spunea Iov.

Aduna cunostinte despre dragostea ta pentru Isus, si nu te multumi pana cand nu poti vorbi despre interesul tau in El ca despre o realitate, de care ai fost asigurat prin martuirea Duhului Sfant si prin sigilarea sufletului tau in credinta.

Adevarata dragoste pentru Hristos este lucrarea Duhului Sfant, si trebuie sa fie implinta in inima prin El. El este Agentul, dar motivul logic pentru care Il iubim pe Isus se afla in El Insusi.

De ce Il iubim pe Isus?  " Fiindca El ne-a iubit mai intai (1Ioan 4:19)

Am capatat viata prin moartea; avem pace prin sangele Sau ."El , macar ca era bogat, s-a  facut sarac pentru voi." (2 Corinteni 8:9)

De ce Il iubim pe Isus ?  Din cauza plinatatii persoanei Sale. Suntem plin de simtamantul frumusetii Lui, de admiratie pentru calitatile Lui, si de constienta infinitei Sale perfectiuni!

Maretia, bunatatea si frumusetea  sa se unesc intr-o singura raza, si incanta sufletul  atat de tare incat exclama: Toata fiinta Lui este plina de farmec"(Cant. 5:16)

Acestea este o dragoste care leaga inima cu lanturi mai fine decat matasea, si mai tari decat piatra!{CHARLES  H. SPURGEON"

Niciun comentariu: