~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 22 mai 2022

CUNOSCANDU-L PE DUMNEZEU


 "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat,si pe Isus Cristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan 17:3)

Asa, dar oricine Il cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat are viata vesnica. Dar a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna mai mult decat a avea cunostinta despre El. 

Cineva poate sa aiba toata cunoasterea doctrinala despre caracterul, atributele si lucrarile lui Dumnezeu, asa cum ne sunt revelate in Biblie, si totusi sa nu-L cunoasca deloc pe Dumnezeu.in acel mod care da viata.

Noi putem sa cunoastem totul despre un om renumit - sa-i cunoastem biografia  - si totusi sa nu-l cunoastem personal pe acel om.

Sa presupunem, insa, ca apoi il intanlim si devenim foarte apropiati- el devine prietenul nostru drag, iar noi invatam sa-l iubim si sa ne incredem in el.Atunci ajungem sa il cunoastem cu adevarat.

La aceasta cunoastere personala a lui Dumnezeu se face referire prin cuvintele de mai sus. Mai intai aflam despre El, apoi Il cautam si Il gasim; El ne primeste in familia Sa, toarna dragostea Lui in inimile noastre si ne da Duhul Sau.

Apoi invatam sa ne incredem in El si Sa-L iubim. Aceasta este cunoasterea lui Dumnezeu care da viata vesnica.

Dar cum putem sa-L intanlim pe Dumnezeu, sa-L cunoastem in mod personal si sa ajungem la o prietenie stransa cu El? Mai este un cuvant in versetul acesta care ne ajuta sa primim raspuns: "sa Te cunoasca pe Tine... si pe Isus Cristos." 

Ni se spune clar in alta parte ca noi Il cunoastem pe Dumnezeu numai prin Isus Cristos. "Nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal , afara de Fiul si acelia care vrea sa i-L descopere"

Isus Cristos este revelatia Tatalui fata de oameni : "Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal." Noi putem sa facem cunostinta cu Cristos in umanitatea Sa si, astfel, sa-L cunoastem pe Dumnezeu si sa-L avem pe El drept cel mai apropiat Prieten al nostru.

M,Cheyne a spus: "Se pare ca stiu mai mult despre Domnul Isus Cristos, decat despre cel mai intim prieten pe care-l am pe pamant." 

N-ar trebui cu totii sa cautam prietenia personala a Domnului Cristos? Cu cat ne incredem mai mult in persoana Sa, cu atat vom cunoaste mai multe despre El si cu atat Il vom iubi mai mult.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: