~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 20 martie 2022

PAINEA VIETII

 

 " caci Painea lui Dumnezeu este aceea care Se coboara din cer si da lumii viata" ...Isus l-ea zis:Eu sunt painea vietii.Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata;si cine crede in Mine nu va inseta niciodata...Tot ce-Mi  da Tatal va ajunge la Mine;si pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara. (Ioan 6:33,35,37)

Cum este Cristos paine? Noi nu intelegem ca painea obisnuita implineste nevoile fizice. Ce anume corespunde, in sufletul nostru aceste nevoi? Cea mai intensa nevoie a sufletului este dupa iertare. 

Toti oameni pacatuiesc, insa pacatul nu satisface pe nimeni. Nici lumea nu are putere sa dea pacea unei constiinte tulburate. Noi nu ne putem ierta pe noi insine si nici un om nu ne poate acorda iertarea cu adevarat.

 In ce fel este Cristos paine, facand referire la aceasta foame? El a fost Mielul lui Dumnezeu care a luat pacatul lumii; si, pentru ca ne-a purtat pacatele, este in stare sa ne ierte. 

Stim ca, pe pamant, cei vinovati se plecau la Picioarele Sale cand Il vedeau si, ridicandu-si ochii spre El, auzeau cuvintul  care le daruia pacea.

O alta tanjire este dupa sfintire .Lumea nu are abilitatea de a face ca sufletele omenesti sa  le fie restaurata frumusete morala.

Oamenii pot restaura picturi; cladirile canva cuprinse de flacari pot fi ridicate din nou, intr-o forma mai eleganta decat cea originala.

Insa nicio mana nu poate inlocui slava unui suflet ruinat.Totusi ,aceasta tanjire este satisfacuta de Cristos, care intra prin Duhul Sfant, in inima   fiecaruia care crede si rezideste frumusetea sfanta pe care a distrus-o pacatul. 

O alta dorinta a sufletului dupa viata, viata spirituala aici si apoi viata vesnica.Si in acest caz,pamantul nu are paine pentru a astampara foamea. Cautarile dupa speranta sunt printre cele mai jalnice experiente ale acestei lumi.

Insa cei care-L primesc pe Cristos au viata vesnica.El a deschis larg portile spre slava de dincolo. El a spus: " Oricine traieste si crede in Mine nu va muri niciodata." 

El este nadejdea slavei  pentru orice om care-L primeste.Un martir a spus , in timp ce era condus spre executie: "Mai am doar doua obstacole de trecut ca sa ajung la casa Tatalui meu-unul,treptele spre esafod; celalalt, scara coborata din cer." {J.R.Miller}

Niciun comentariu: