~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 6 martie 2022

" SI CEL NEPRIHANIT VA TRAI PRIN CREDINTA"


"Iar a Aceluia, care poate sa pazeasca de orice cadere, si sa va faca  sa va infatisiati fara prihana si plin de bucurie inaintea slavei 
Sale, singurul Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maratie, putere si stapanire, mai inainte de toti vecii, si acum si in veci Amin.(Iuda)1:24-25) "Si cel neprihanit va trai prin credinta."(Evrei 10:38)

 Deseori sentimentele si emotiile noastre sunt considerate in mod gresit inlocuitoare ale credintei.Emotiile placute si experientele profunde, care ne dau satisfactie fac parte din viata crestina dar nu prezinta esenta ei.

Incercari , conflicte, batalii si testari apar de-a lungul drumului si nu trebuie considerate ghinioane, ci mai de graba ca facand parte din disciplina noastra necesara.

In toate aceste experiente variate, trebuie sa ne bizuim pe faptul ca Hristos locuieste in inimile noastre, fara sa  dam atentie sentimentelor  noastre, in timp ce umblam ascultatori inaintea Lui. Si aici este punctul in care multi crestini au probleme. Ei incearca sa umble mai mult prin sentimente decat prin credinta.

O credincioasa marturisea odata ca avea impresia ca Dumnezeu s-a departat complet de ea. Indurarea Lui parea ca s-a sfarsit. Singuratatea ei a durat sase saptamani, pana cand  Iubitul ceresc pare sa-i fi spus:"M-ai cautat in lumea de afara a sentimentelor, insa Eu in tot acest timp, te-am  asteptat inauntru tau. Acum vino si intanleste-te cu Mine in camaruta duhului tau, caci Eu sunt acolo."

Asigura-te ca poti sa faci deosebire intre faptul prezentei lui Dumnezeu si simtirea acestui fapt. Este practic, un lucru minunat cand sufletul nostru se simte singur si parasit, in timp ce credinta noastra poate spune:

"Nu te vad, Doamne, nici nu-Ti simt prezenta, dar stiu sigur ca, in indurarea Ta, Tu esti aici -exact acolo unde sunt eu si la curent cu circumstantele prin care trec" Repeta-ti in gand tot mereu aceste cuvinte: Doamne,Tu esti aici. Si desi rugul dinaintea mea pare sa arda, el arde.

Am sa-mi scot incaltamintea din picioare "caci locul pe care [calc] este un pamant sfant"(Exod3:5) London Christian. 

Ai increde in Cuvantul lui Dumnezeu si-n puterea Lui mai mult decat in sentimentele si experientele tale.Adu-ti aminte ca Stanca ta este Hristos, si ca marea este cea care are fluxsuri si refluxuri nu El .  Samuiel Rutherford

Atinteste-ti mereu privirea asupra infintei maretii a lucrarii  desavarsite a Domnului Hristos si asupra neprihanirii Lui. Uita-te la Domnul Isus si crede - uita-te la Domnul Isus si traieste! 

De fapt , in timp ce-L urmarasti cu privirea, desfa panzele corabiei tale si infrunta curajos furtunile furioase de pe marea vietii. Nu-ti arata neincrederea, stand sub protectia portului linistit sau dormind confortabil in timpul vietii tale usuratice.

Nu permite vietii si sentimentelor tale sa fie aruncate inainte si-napoi una impotriva alteia ca barcile legate in port. Viata crestina nu este o viata languroasa, clocind pe sentimentele noastre si purtand incet corabia credintei noastre prin ape nu prea adanci. 

Si nici una care-si  taraste ancora sperantei  prin noroiul depus, ca si cum ne-ar fi frica sa nu cumva sa intanlim o briza sanatoasa a marii.

Avanta-te! Intinde-ti velele spre furtuna si increde-te in El, care stapaneste peste marile furioase. O pasere viu colorata este in cea mai mare siguranta cand zboara. Daca isi are cuibul prea aproape de pamant sau zboara prea jos, se expune plasei sau capcanei vanatorului. 

In acelas fel, daca ne ghemuim in locurile joase ale emotiilor si sentimentelor, ne vom trezi prinsi in o mie de lanturi ale indoielii ale dispararii, ale ispitei si ale necredintei. Cand nu pot sa simt credinta asigurarii, traiesc bazandu-ma pe credinciosia lui Dumnezeu.Matthew Henry {ISVOARE IN DESERT

Niciun comentariu: