~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 martie 2022

"NU VA INGRIJORATI DE NIMIC."


 "Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastr la cunostinta lui Dumnezeu,prin rugaciuni si cereri ,cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inima si gandurile in Hristos Isus.(Filipeni 4;6-7)

Destul de multi crestini traiesc intr-o stare teribila de ingrijorare, fiind mereu nelinistiti de problemele vietii.

Secretul trairii intr-o pace perfecta in mijlocul ritmului febril al vietii zilnice este un secret ce merita din plin sa fie cunoscut.Ce bine a facut vreodata ingrijorarea? 

N-a facut niciodata pe nimeni mai puternic, n-a ajutat pe nimeni sa faca voia lui Dumnezeu, nici n-a oferit nimanui o cale de sacapare din nelinistea si confuzia lui. Ingrijorarea doar distruge eficacitatea unei vieti care altfel ar putea fi folositoare si frumoasa.

A fi nelinistit si plini de griji si ingrijorari este absolut interzis de Domnul nostru,care a spus: Nu va ingrijorati dar, zicand " Ce vom manca? " sau: "Ce vom bea?" sau " Cu ce ne vom imbraca?"(Matei 6:31)

El nu vrea sa spuna ca nu trebuie sa fim prevazatori sau ca viata noastra nu trebuie sa aiba un plan sau model al ei. El vrea sa spuna pur si simplu ca nu trebuie sa ne ingrijoram de aceste lucruri.

Oamenii vor cunoaste ca traiest intr-o stare constanta de ingrijorare dupa adanciturile de pe fata ta, dupa tonul vocii tale, dupa atitudinea ta negativa, si dupa lipsa de bucurie din duhul tau.

Deci umbla pe inaltimile unei vieti abandonate in mana lui Dumnezeu, si prin perspectiva ta se va schimba pana-ntr-atat incat vei privi in jos pe norii de sub picioarele tale.

Este un semn de slabiciune sa te ingrijorezi si sa te framanti mereu, indoindu-te de toate si neavand incredere in nimeni.Se poate castiga ceva prin asta?

Nu ne facem noi doar incapabili de actiune, si ne detasam mintea de abilitatea de a lua decizii intelepte? Pur si simplu ne cufundam in luptele noastre cand am putea pluti peste ele prin credinta.

O, pentru harul de a fi linistiti! O,  "Opriti-va ,si sa stiti ca Eu {Yehova} sunt Dumnezeu" (Psalmul 46:10) Sfantul lui Israel " (Psalmul 89:18) Ii va apara si-i va elibera pe ai Sai. 

Putem fi siguri ca fiecare cuvant al Sau va ramanea in picioare pentru totdeauna, chiar daca muntii s-ar prabusi in mare. El merita increderea noastra totala. 

Deci vino, suflete al meu , intoarce-te la locul tau de odihna, si odihneste-te in dulcea imbratisare a Domnului Isus .Pacea va umple adancului sufletului tau. Cand esti linistit!{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: