~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 28 martie 2022

" INTRA IN ODAITA TA, INCUIE-TI USA SI ROAGATE"


 "Indata, Isus a silit pe ucenicii Sai sa intre in corabie, si sa treaca inaintea Lui de cealalta partea spre Bestaida. In timpul acesta El avea sa dea drumul norodului. Dupace Si-a luat ramas bun dela norod, S,a dus in munte ,ca sa Se roage."(Marcu6:45-46)

Hristos Isus, in umanitatea Lui, simtea nevoia unei solitudini totale- nevoia de a fi complet singur, singur cu El Insusi. 

Fiecare dintre noi stie cat de epuizanta poate fi interactiunea neintrerupta cu altii si cum ne consuma ea energia. Ca om Domnul Isus stia aceasta si simtea nevoia sa fie singur ca sa-Si refaca puterea.

Solitudinea era de asemenea importata pentru El ca sa realizeze deplin inalta Lui chemare,slabiciunea Lui umana si dependenta Lui totala de Tatal Sau.

Ca si copii ai lui Dumnezeu, cu cata mai mult avem noi nevoie de momente de totala solitudine -momente in care sa ne ocupam cu realitatile spirituale ale vietii si sa fim singuri cu Dumnezeu Tatal.

Daca a fost vreodata cineva care  se putea lipsi de momentele speciale de solitudine si partasie. acesta era Domnul nostru. Si totusi nici El nu putea sa-Si mentina toata puterea si taria Lui pentru lucrarea Lui si partasiea Lui cu Tatal fara momentul Lui de liniste.

Dumnezeu doreste  ca fiecare slujitor al Sau sa inteleaga si sa-si insuseasca aceasta practica binecuvantata, ca biserica Lui sa stie cum sa-si invete copiii sa recunoasca acest inalt si sfant privilegiu, si ca fiecare credincios sa realizeze importanta de a avea un timp petrecut numai cu Dumnezeu singur.

O,gandul de a-L avea pe Dumnezeu in totul numai pentru mine si sa stiu ca Dumnezeu ma are in totul numai pentru El !Andrew Murray

Lamartine, primul dintre poietii francezi romantici si un scriitor  al secolului  al XIX-lea, intr-una  din cartile sale a scris despre mama lui care avea un loc retras in gradina unde petrecea o ora in fiecare zi.

El povestea ca nimeni n-a visat vreodata sa-i tulbure linistea nici macar o clipa din ora aceea .Pentru ea, acolo era gradina  sfanta a Domnului.

Domnul Isus a spus: Intra in odaita ta, incuie-ti usa  si roagate Matei 6:6),pentru ca numai intr-o solitudine  linistita putem prinde adevarurile profunde si misterioase care curg din esenta lucrurilor pe care Dumnezeu le ingaduie sa intre in viata noastra.{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: