~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 19 februarie 2022

"FERICE DE CEI IMPACIUITORI "

       " Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!(Matei 5:8)

      "Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!"(Matei 5:9)

Aceasta este cea de-a saptea fericire, si sapte este numarul desavarsit la evrei. S-ar putea ca Mantuitorul sa fi  plasat impaciuitorii pe locul sapte fiindca sunt presoanele cele mai apropiate de omul desavarsit in Hristos Isus.

Cel care vrea sa aiba parte de fericire, atat cat este posibil pe pamant, trebuie sa ia seama la a saptea fericire si sa devina un impaciuitor. 

Mai axista o semnificatie in pozitia textului .Versetul precedent vorbeste despre fericirea celor  "cu inima curata cai ei vor vede pe Dumnezeu"(Matei 5:8)

Este important ca trebuie sa fim mai intai curati, si apoi impaciuitori. Firea noastra impaciuitoare nu va acepta niciodata pacatul sau ingaduirea raului. Trebuie sa ne intoarcem fata de la tot ce e contrar lui Dumnezeu si sfinteniei Sale.

Odata ce inimile noastre sunt pe deplin curate, putem sa fim impaciuitori. Nu mai putin decat precedentul , versetului urmator pare sa fie asezat aici cu un scop. Oricat de impaciuitori am fi, lumea ne intelege si judeca gresit. 

Acest lucru nu ar trebui sa ne suprinda, gandindu-ne ca Printul Pacii, prin insasi natura Sa, a adus focul asupra pamantului.

Desi a iubit omenirea si nu a facut nimic rau, a fost "dispretuit si parasit de oameni; om al durerii si obisnuit cu suferinta ." (Isaia 53:3)

Pentru ca impaciuitorii sa nu fie suprinsi cand sunt intampinati cu dusmanie,versetul urmator adauga: "Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este imparatia cerurilor" (Matei 5:10)

De aceea, impaciuitorii sunt nu numai binecuvantati, ci inconjurati de binecuvantari. 

Doamne, da-ne harul de a urca pe culmea celei de-a saptea fericiri! Curateste-ne mintile, ca sa fim intai curati, si apoi impaciuitori. Intareste-ne sufletele pentru ca pacea noastra sa nu se trasforme in lasitate sau disperare atunci cand, de dragul Tau, suntem prigoniti! {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: