~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 27 februarie 2022

"ETERNA CREDINCIOSIE A LUI DUMNEZEU"


 "Domnul este drept in toate caile Lui, si milostiv in toate faptele Lui. Domnul este langa toti cei ce-L cheama, langa cei ce-Lcheama cu toata inima.(Psalmul 145:17-18)

"Fa dupa cuvantul Tau...pentru ca Numele Tau sa fie slavit.(1Cronoci 17: 23,24)

Aceasta este unul dintre cele mai binecuvantate aspecte  ale unei rugaciuni autentice . De multe ori cerem lucruri pe care Dumnezeu nu ni le-a promis in mod special. De aceea nu suntem siguri daca cererile noastre sunt de acord cu planul Sau,pana nu perseveram o perioada de timp in rugaciune,

Totusi, in unele situatii, si aceasta a foat una din viata lui David, suntem pe deplin incredintati ca ceea ce cerem este de acord cu voia lui Dumneze.

Ne simtim condusi sa alegem si sa pledam pentru o promisiune de pe paginile Scripturii, fiind deosebit de impresionati ca ea contine un mesaj pentru noi. In acele momente, putem spune cu credinta tare: "Fa dupa cuvantul Tau".

Cu greu am putea gasi o atitudine mai frumoasa, mai puternica, sau mai sigura decat aceea de a ne pune degetul pe o promisiune din Cuvantul divin al lui Dumnezeu si apoi a cere implinirea, ei.

Aceasta practica nu necesista nici chin, nici sfortare si nici lupte corp la corp, ci simpla prezentare a cecului si solicitarea banilor.

Este una tot una cu a face o promisiune si a cere implinirea ei. Nu va exista nici o indoiala sau innorare cu privire la cererea facuta. Daca toate cererile ar fi la fel de hotarate, ar creste foarte mult interesul pentru rugaciune.

Este mult mai bine sa ceri cateva lucruri concrete, decat sa faci douazeci de cereri vagi.F.B.Meyer Fiecare promisiune  a Scripturii este o scrisoare de la Dumnezeu, cu care putem pleda inaintea Lui cu aceasta rezonabila cerere: "Fa cum ai promis".

Creatorul nostru nu-i va insela niciodata pe aceia dinte noi care facem parte din creatia Lui si care ne bazam pe adevarul Lui.Ba mai mult, Tatal nostru ceresc nu-Si va calca niciodata cuvantul fata de propiul Lui copil

"Aduti-Ti aminte de fagaduinta data roblui Tau, in care m-ai facut sa-mi pun nadejda" (Psalmul 119:49). Aceasta este o invocare foarte comuna si un dublu argument, pentru ca este "cuvantul Tau".Nu-Ti vei tine cuvantul?

De ce l-ai rostit, daca nu-l vei si implini? "M-ai facut sa-mi pun nadejdea " in el.Ma vei insela acum in speranta pe care Tu Insuti ai nascut-o in mine? C.H.Spurgeon

 Fiind deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca.(Romani 4:21 )

Eterna credinciosie a lui Dumnezeu face ca promisiunile bibilce  sa fie "nespus de mari si scumpe"(2 Petru 1:4) Promisiunile oamenilor sunt deseori fara valoare. Dar, de la creatia lumii, Dumnezeu nu a calcat nici o promisiune fata de vreunul din copiii Lui care s-au increzut in El.

Fiecare promisiune a lui Dumnezeu este construita pe patru piloni.Primii doi sunt dreptatea si sfintirea Lui, care nu-L vor lasa niciodata sa ne insele. Al treilea este harul sau bunatatea Sa, care nu-l va permite sa uite.

Si al patrulea  este adevarul Lui, care nu-I va da voie sa Se schimbe si care-I da posibilitatea sa implineasca ce a promis .selectat {IZVOARE IN DESERT)

Niciun comentariu: